Hatnapos melegétel-osztás kezdődik Budapesten és vidéken is

Hatnapos melegétel-osztás kezdődik Budapesten és vidéken is

Share this content.

Budapest – Az Ökumenikus Segélyszervezet idén is megszervezi hagyományos karácsonyi melegétel-osztását Budapest XIII. kerületében, az Országbíró utcai intézménye mögötti téren. 2012. december 18. és 23. között naponta mintegy 1000 adag ételt osztanak ki önkéntesek és a Segélyszervezet munkatársai a hajléktalanoknak, a rossz szociális körülmények között élő családok számára. Forrás: segelyszervezet.hu

December 18-án, kedden az ételosztás támogatója az E.ON A vállalat munkatársai önkéntes munkával járulnak hozzá az adagok kiosztásához.

December 19-én, szerdán az ételosztás támogatója az evopro Kft., melynek önkéntesei az ételosztásában is részt vesznek.

December 20-án, csütörtökön a brit nagykövet és a követség munkatársai is önkéntesként segítenek az ételosztáson, mely a Kult-Tourist (Corvin Hotel) támogatásával, illetve munkatársaik önkéntes közreműködésével valósul meg.

December 21-én, pénteken az ételosztást támogató ELMŰ/ÉMÁSZ vállalat munkatársai osztják ki az ételadagokat, Maria-Theres Thiell a társaságcsoport igazgatóságának elnöke és Lehel László a Segélyszervezet elnök-igazgatójának vezetésével. Az eseményen a vállalatcsoport képviselője nagy értékű adományt ad át a Segélyszervezet számára.

December 22-én, szombaton Kovács Kokó István, a Segélyszervezet jószolgálati nagykövetével D. Tóth Kriszta, Keresztes Ildikó, Wolf Kati vállalnak önkéntes munkát a Segélyszervezet ételosztásában.

December 23-án, vasárnap a Segélyszervezet munkatársai és önkéntesei látják vendégül a rászorulókat egy tál meleg étellel.

Helyszín:

Budapest XIII., Országbíró u. 16.

(A Lidl áruház mögötti parkolóban)

2012. december 18-23.,11 óra kedd-vasárnap

Az étkeztetési programban a Segélyszervezet vidéki intézményei is részt vesznek, saját környezetükben látva el a rászorulókat. A karácsonyi ünnepkör idején így összesen több mint 10.000 adag melegételt oszt ki az Ökumenikus Segélyszervezet. 

Vidéki ételosztások helyszínei és időpontjai

Az Ökumenikus Segélyszervezet debreceni intézményében (4025 Debrecen, Simonffy u. 32.)

december 19-én úrvacsorás istentisztelet tartanak az intézményben

december 24-25-26. napokon 11.30 órától lesz 100-100 adag meleg étel osztás,

míg a gyulai intézményben (5700 Gyula, Zrínyi tér 2.)

december 21-én 16 órakor karácsonyi ünnepség,

december 25-26-án 12 órától valamint

december 31-én 18 órától melegétel-osztás.

A népkonyha munkanapokon működik, az intézmény pedig folyamatosan nyitva tart.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!