„Reggeli csúcs” - Több mint 50 ezer hívás a 1353 adományvonalra 2 óra alatt

„Reggeli csúcs” - Több mint 50 ezer hívás a 1353 adományvonalra 2 óra alatt

Share this content.

Budapest – Rekord mennyiségű hívás érkezett Az Ökumenikus Segélyszervezet adományvonalára 2012. december 13-án, csütörtökön reggel 8 és 10 óra között. A „reggeli csúcs” a Class Fm Morning Show hallgatóinak volt köszönhető, akik így csatlakoztak a Segélyszervezet Országos Adventi Pénzadománygyűjtéséhez. Kovács Koko István, a Segélyszervezet jószolgálati nagykövete az aznapi reggeli műsor telefonos interjújában hívta fel a hallgatók figyelmet a gyűjtésre, hangsúlyozva: egyetlen hívás csak 250 forint, de a Segélyszervezeten keresztül kézzelfogható segítséggé lesz: például egy tál meleg ételt jelenthet a rászorulóknak. Az interjút követő 2 órában a vidám reggeli show műsorvezetői, Sebestyén Balázs, Vadon Jani és Rákóczi Feri felváltva biztatták a hallgatókat az adományozásra. Forrás: segelyszervezet.hu

Koko a stúdió vendégeként, élő adásban számolt be a gyűjtés eredményéről: 2 óra alatt, több mint 50 ezer hívás érkezett az adományvonalra, több mint 12,5 millió forint adománnyal járulva ezzel hozzá a Segélyszervezet rászorulókért végzett egész éves munkájához. A jószolgálati nagykövet adománygyűjtés jelképével 4 a segélyszervezet szolnoki átmeneti otthonában élő családok által készített mézeskalácsszívvel mondott köszönetet a 3 műsorvezetőnek és a hallgatóknak az összefogásért. Koko hozzá tette: A gyűjtés folytatódik, bárki csatlakozhat az összefogáshoz  1353 hívásával!  

Az Ökumenikus Segélyszervezet Országos Adventi Pénzadománygyűjtéséről

ÉTELT az éhezőknek, OTTHONT az otthontalanoknak, ESÉLYT az esélyteleneknek! – a gyűjtés jelmondata magában foglalja az Ökumenikus Segélyszervezet egész éves munkáját átható törekvését is: a nélkülözők nehézségeinek enyhítése mellett sorsfordító esélyt, kitörési pontot szeretne nyújtani a szegénységből. A Segélyszervezet intézményein és országos segélyközpontján keresztül több tízezer embertársunknak segít. Egész éves munkája során az Ökumenikus Segélyszervezet többek között élelmiszerrel, ruhával, tűzifával, gyógyszerrel, tanszerrel támogatja a nélkülöző családokat; étellel, melegedővel, szálláslehetőséggel segíti a fedélnélkülieket. A Segélyszervezet szociális és fejlesztési központjai felzárkózást segítő programokkal támogatják a nehéz sorsú gyermekeket; képzéssel, tanácsadással nyújtanak segítséget a hátrányos helyzetű álláskeresőknek a munka világába való visszakerülésben.

Bárki segíthet!

1353-as adományvonalon hívásonként 250 forinttal, az ország bármelyik Tesco áruházában kapható adománykupon megvásárlásával pedig kupononként 200 forinttal. A segélyszervezet adománygyűjtő pontot állított föl a budapesti Vörösmarty téren megrendezett adventi vásár területén, ahol önkéntesek fogadják a pénzadományt a vásárba érkezőktől. A helyszínen lehetőség nyílik megismerkedni a Segélyszervezet munkájával, az adományozók pedig egy a szolnoki családok átmeneti otthonban készült mézeskalácsívet kapnak ajándékba. Közvetlenül az Adománypont mellett, a Magyar Posta házikójánál a 250 forintba kerülő karácsonyi képeslapok megvásárlásával is csatlakozni lehet a gyűjtéshez.  A budapesti Andrássy úton sétálók az Operaház által szervezett Diótörő Fesztivál keretében árusított forralt bor árával, míg átutalással vagycsekken a 11705008-20464565 bankszámla számon lehet támogatni a rászorulókat. Aki rendelkezik bankkártyával, az a www.segelyszervezet.hu oldalon található adományboltban többféle adományozási lehetőség közül választhat.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!