Rendhagyó ajándéklistákkal hívja fel a figyelmet a szegényeknek való adakozásra az Ökumenikus Segélyszervezet

Rendhagyó ajándéklistákkal hívja fel a figyelmet a szegényeknek való adakozásra az Ökumenikus Segélyszervezet

Share this content.

Budapest – Az Ökumenikus Segélyszervezet önkéntesei 2012. december 16-án, advent harmadik vasárnapján 11 és 14 óra között az egyik legforgalmasabb budapesti áruházban, az Allee bevásárlóközpontban osztanak elgondolkodtató bevásárló listákat, ugyanis a listán szeretteink és barátaink mellett a rászoruló családok is helyet kaptak a megajándékozandók között. Forrás: segelyszervezet.hu

Gáncs Kristóf, a Segélyszervezet kommunikációs igazgatója elmondta: az bevásárlási rohamra időzített akcióval arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a karácsony előtti napokban, amikor boltokat járva azon igyekszünk, hogy szeretteinket hasznos ajándékkal lepjük meg, szánjunk egy percet és egy telefonhívás formájában néhányszáz forintot azokra is, akik tényleg rászorulnak adományunkra! A 1353-as adományvonal hívásával bárki 250 forinttal támogathatja a Segélyszervezet szegényekért végzett munkáját, hogy minél többek nélkülöző családnak lehessen szebb a karácsony, és könnyebbek a hétköznapok!

Bárki segíthet!

1353-as adományvonalon hívásonként 250 forinttal, az ország bármelyik Tesco áruházában kapható adománykupon megvásárlásával pedig kupononként 200 forinttal. A segélyszervezet adománygyűjtő pontot állított föl abudapesti Vörösmarty téren megrendezett adventi vásár területén, ahol önkéntesek fogadják a pénzadományt a vásárba érkezőktől. A helyszínen lehetőség nyílik megismerkedni a Segélyszervezet munkájával, az adományozók pedig egy a szolnoki családok átmeneti otthonban készült mézeskalácsívet kapnak ajándékba. Közvetlenül az Adománypont mellett, a Magyar Posta házikójánál a 250 forintba kerülő karácsonyi képeslapok megvásárlásával is csatlakozni lehet a gyűjtéshez.  A budapesti Andrássy úton sétálók az Operaház által szervezett Diótörő Fesztivál keretében árusított forralt bor árával, míg átutalással vagy csekken a 11705008-20464565 bankszámla számon lehet támogatni a rászorulókat. Aki rendelkezik bankkártyával, az a www.segelyszervezet.hu oldalon található adományboltban többféle adományozási lehetőség közül választhat.

Az Országos Adventi Pénzadománygyűjtés célkitűzéseiről

ÉTELT az éhezőknek, OTTHONT az otthontalanoknak, ESÉLYT az esélyteleneknek! – a gyűjtés jelmondata magában foglalja az Ökumenikus Segélyszervezet egész éves munkáját átható törekvését is: a nélkülözők nehézségeinek enyhítése mellett sorsfordító esélyt, kitörési pontot szeretne nyújtani a szegénységből. A Segélyszervezet intézményein és országos segélyközpontján keresztül több tízezer embertársunknak segít. Egész éves munkája során az Ökumenikus Segélyszervezet többek között élelmiszerrel, ruhával, tűzifával, gyógyszerrel, tanszerrel támogatja a nélkülöző családokat; étellel, melegedővel, szálláslehetőséggel segíti a fedélnélkülieket. A Segélyszervezet szociális és fejlesztési központjai felzárkózást segítő programokkal támogatják a nehéz sorsú gyermekeket; képzéssel, tanácsadással nyújtanak segítséget a hátrányos helyzetű álláskeresőknek a munka világába való visszakerülésben.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!