Bizalomépítés

Bizalomépítés

Share this content.

Forrás: Evangélikus Élet, szöveg: Kézdi Beáta
Ezzel a tartalmi összefoglalóval szeretnénk figyelmükbe ajánlani az Evangélikus Élet magazin legfrissebb számát. Olvassák szeretettel az Evangélikus Életet és vigyék a jó hírét!

Böjt felénél járunk, ám most, március idusán sem késő, hogy számadás vagy tanulságkeresés céljával és még inkább a jobbítás szándékával visszatekintsünk akár a közelmúlt történéseire, akár a százhetvenhárom évvel ezelőtti eseményekre. Tavaszi nemzeti ünnepünkre emlékezve Kertész Botond történész ír a ma is fontos egyházi érdekérvényesítésről az 1848-as év legfontosabb egyháztörténeti eseménye kapcsán.

Egy német evangélikus lelkész portréját idézi fel nemzeti ünnepünk alkalmából Aradi András esperes az Égtájoló rovatban. Cikkében Borbély József (Josef Borbely), a magyar szabadságharc egyik bonyhádi alakja előtt tiszteleg, szívünkre helyezve a gondolatot, hogy a nemzetiségi kérdéseken átívelve Isten egymásra bízott bennünket e hazában.

A böjti elmélyülést segítendő készítettünk interjút Németh Kittivel. Többek között arra kerestük a választ, hogy miként értelmezzük a bűn fogalmát, illetve a törvény és az evangélium viszonyáról is kérdeztük. „A bűn olyan teológiai fogalom, amely az embernek Istennel való, megváltozott kapcsolatát írja le” – fogalmaz a Bobai Evangélikus Egyházközség beosztott lelkésze.

Missziói felelősségünk van a bizalom helyreállításában – erről már Baranyay Csaba kőszegi lelkész ír jegyzetében. „Hosszú távon nem a járvány, nem a vírus, hanem a bizalmatlanság lesz a mi fő ellenségünk” – állapítja meg. Mint mondja, a széthúzás megfigyelhető világméretekben is a legkülönbözőbb csoportokban, valamint az egyes emberek közötti gyanakvásban, megmérgezve minden emberi kapcsolatot.

Kívánom, hogy az előttünk álló böjti időszakban továbbra is a befelé fordulás, a megoldáskeresés, a bizalomépítés legyen életünk előterében – minden más helyett!

Kézdi Beáta

Az újságot keressék a Luther Kiadó / Evangélikus könyvesboltban és az evangélikus templomokban vagy fizessék elő a kiado@lutheran.hu email címen, vagy digitálisan a www.bolt.lutherkiado.hu/folyoiratok/digitalis oldalon.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!