Az egyházak közösen emlékeznek a koronavírus-járvány áldozataira

Az egyházak közösen emlékeznek a koronavírus-járvány áldozataira

Share this content.

Forrás: epd, fordítás: MEE Ökumenikus és Külügyi Osztály
München – Egy európai kezdeményezés hatására Németországban számos gyülekezet csatlakozott a 2021. február 27-i megemlékezéshez. Istentisztelet keretében több helyszínről fogják közvetíteni az áprilisi alkalmakat.

A protestáns és a katolikus egyház 2021. április 18-ára tervez egy országos ökumenikus istentiszteletet, egy állami megemlékezést, melynek helyszíne Berlinben a Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche lesz. Az EKD vezető tanácsosa Heinrich Bedford-Strohm, és a Német Püspöki Konferencia elnöke, Georg Bätzing fogják közösen a többi egyház képviselőivel tartani és az ARD is közvetíti majd.

Ezen kívül Bajorországban számos megemlékezést, közös imádságokat, közös gyertyagyújtást, speciális istentiszteleteket szerveznek az áldozatok emlékére. A bajor protestáns egyház kidolgozott egy javaslatot a megemlékező istentiszteletre, melyet minden egyházkerület és intézmény felhasználhat.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!