Megjelent a Dunántúli Harangszó 2021. tavaszi száma

Megjelent a Dunántúli Harangszó 2021. tavaszi száma

Share this content.

Szöveg: Koczor György
Győr – Komoly és ugyanakkor könnyed olvasmányokkal látogatunk el kedves Olvasóinkhoz ezekben az embert próbáló időkben.

Isten igéje, ahogyan eddig is, reménységben megerősítve fordítja tekintetünket a jövő felé. Ugyanakkor az elmúlt idők eseményeire és tanulságaira is figyelünk. Így kerül elénk a hazai evangélikusságunk történetét jelentősen meghatározó, 35 évvel ezelőtt megjelenő irat, a Testvéri Szó. Fuchs Pál 1944-ben elmondott ünnepi beszéde pedig ma is érvényes mondanivalóval szólít meg.

Az egyházmegyei oldalakon a járvány miatt istentiszteleteinket érintő kihívásokról olvashatunk. Az istentiszteleti karantén különbözőképpen érinti a lelkészeket és a gyülekezeti tagokat egyaránt. A mindannyiunkat átjáró türelmetlen feszültséget szeretnénk oldani a gyermeki egyszerűséggel értett vagy félreértett helyzeteket arcunkra mosolyt csalóan humorosan megfogalmazó „gyerekszájak” mondataival.

A közeledő ünnep kapcsán nagypéntek kerül nagyító alá, valamint az Ökumenikus Segélyszervezet munkájával ismerkedhetünk meg közelebbről. Egyéb rendszeres rovataink is további érdekes és megszívlelendő tartalmat hordoznak.

Jó és építő olvasást kívánok!
Koczor György
főszerkesztő

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!