Esperesi vizitáció: Nagyszabású tervek vannak Besztercén és Marosvásárhelyen

Esperesi vizitáció: Nagyszabású tervek vannak Besztercén és Marosvásárhelyen

Share this content.

Forrás: evangelikus.ro
Beszterce – Marosvásárhely – Fehér Attila főtanácsos, esperes Besztercére látogatott felmérni a folyamatban lévő fejlesztések és beruházások jelenlegi helyzetét, valamint munkamegbeszélés keretében megvitatni a jövőbeli célokat, lehetőségeket és a soron következő, Besztercére tervezett egyházmegyei közgyűlés programját.

A délelőtt folyamán Radu Moldovannal, a Megyei Tanács elnökével találkozott. Tóth Zoltán Csaba, helyi lelkész és Décsei Atilla, az RMDSZ Beszterce-Naszód megyei szervezetének elnöke közösen ismertették a Zselyki és Besztercei Evangélikus-Lutheránus Egyházközségek helyzetét, projektjeit, városi és megyei szintű befektetéseit.

Ezt követően Máthé Attila városi tanácsossal találkozott a főtanácsos. Végül a helyi lelkésszel együtt megtekintették a bölcsőde, óvoda és oktatási központ épületét, valamint a gyülekezeti Központ és közösségi ház építkezési munkálatait.

Fehér Attila a nap folytatásában Marosvásárhelyen Magos György egyházmegyei felügyelővel a 2021-es év terveit vitatta meg, végül pedig Papp Noémi lelkésszel folytatott beszélgetést. Vele az idei évre tervezett egyházmegyei női csendesnapot és 2021-es világimanapot tervezték meg.

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!