Jer, tárjunk ajtót – A cinkotai evangélikusoknál tartották a Pesti Egyházmegye adventi alkalmát

Jer, tárjunk ajtót – A cinkotai evangélikusoknál tartották a Pesti Egyházmegye adventi alkalmát

Share this content.

Budapest – 2012. adventjében a cinkotai evangélikus templom adott otthont a Pesti Egyházmegye gyülekezeteinek közös adventi alkalmának, Jer, tárjunk ajtót címen. Szöveg és fotó: Kinczler Zsuzsanna

Idei énekes alkalmunkra örvendetesen sokan érkeztek Cinkotára, Pestújhelyről, Kőbányáról, Rákospalotáról és a Sztehlo-iskolából, de más pesti gyülekezetekből is. Az alkalom nem énekkarok bemutatója, bár idén erre is sor került Pestújhely esetében, hanem gyülekezeti énekeink közös éneklése. Az egyházzenei feldolgozások tára énekeink esetében szinte kimeríthetetlen, az alkalom megszervezésének és az énekek feldolgozásának csak a helyi lehetőségek és adottságok szabnak határt.
Így volt ez most is, mikor megszólalt kísérő hangszerként orgona és harmónium, gordonka és fuvola, gitár és ütőhangszerek. Énekeltünk egy szólamban, két szólamban, sőt négy és helyenként hat szólamban is. Énekeltünk kánont, s énekeltünk népdalt.
Szeretnénk e hagyományt jövőre is folytatni, remélve, minél többen kapcsolódnak majd be ebbe az egyházi énekeink, kincseink megszólaltatásával átélhető igazi közösségi élménybe. Alkalmunkat idén a Reformáció 500 Emlékbizottság támogatta.
„Karácsony ünnepén, kegyes keresztények, zengjen, zengedezzen örvendező ének.”

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!