Emberibb jövő – Infrastrukturális fejlesztés zajlott Gyulán

Emberibb jövő – Infrastrukturális fejlesztés zajlott Gyulán

Share this content.

Forrás: segelyszervezet.hu
Gyula – Az EFOP-2.2.3-17-2017-00035 „Emberibb jövő – hajléktalanok bentlakásos intézményének modernizálása Gyulán” című projekt kapcsán újabb infrastrukturális fejlesztést hajtott végre az Ökumenikus Segélyszervezet a Békés megyei városban. A 2018. január 1. és 2019. december 10. között 75.575.360 forint értékben megvalósult projekt fő célkitűzése a Segélyszervezet fenntartásában álló gyulai Hajléktalanok Éjjeli Menedékhelyének modernizációja volt az ellátási feltételek, illetve az ellátottak életminőségének javítása érdekében.

A Segélyszervezet Hajléktalanok Éjjeli Menedékhelye a gyulai Szociális és Fejlesztő Központ részeként működik, amely 34 férőhelyet biztosít a rászorulók részére. A pályázat során az épület belső felújítása és akadálymentesítése mellett a szakmai program felülvizsgálatát, illetve módosítását kívánták megvalósítani. Cél volt továbbá a munkatársak munkahelyi körülményeinek javítása, valamint a munkatársak és az ellátottak felkészítése a változásra illetve az új funkciók használatára.

A projekt keretében megtörtént a fűtésrendszer korszerűsítése, a konyhák felújítása, a szaniterek és a belső nyílászárók cseréje. Akadálymentes parkolót és vizesblokkot alakítottak ki, lépcsőliftet telepítettek és munkatársi vizesblokkot is létrehoztak. A felújított épület élhetőbb körülményeket biztosít az ellátottaknak, az akadálymentesítés pedig lehetőséget nyújt arra, hogy önellátásra képes, de mozgásukban korlátozott rászorulókat fogadjon az intézmény.

A projekt forrását az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosította. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!