Elmarad a Reformációi Gálaest

Elmarad a Reformációi Gálaest

Share this content.

Forrás: MEÖT
Budapest – A pandémiára való tekintettel, a 2020. október 18-ra tervezett Reformációi Gálaest elmarad. A teljes programot – a tervek szerint – átvisszük jövő évre. Így az új időpontunk: 2021. október 17. vasárnap 17 óra. Szeretettel várjuk majd jövőre!” – írták a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának szerkesztőségünkhöz eljuttatott tájékoztató levelében.

Bár a Reformációi Gálaest elmarad, de a helyszínen, az Uránia filmszínházban, 2020. október 18-án 16 órakor szélesebb nézőközönség számára is elérhető lesz Vereb Vean András rendező dokumentumfilmje, mely a fasori evangélikus templom felújításának több éves folyamatát követte végig.

A film a munkálatok részletei mellett bemutatja a lebonyolításban meghatározó szerepet játszó Aradi György lelkész erőfeszítéseit, s betekintést nyújt az építkezés mellett a gyülekezetépítés nem kevésbé küzdelmes mindennapjaiba is.  

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!