Száz kárpátaljai gyerek futott együtt Kokóval – virtuálisan

Száz kárpátaljai gyerek futott együtt Kokóval – virtuálisan

Share this content.

Forrás: segelyszervezet.hu, fotó: Fekete Dániel / MÖS
Budapest – Beregszász – Virtuális közösségben, de valódi célokért futottak együtt kárpátaljai gyerekek és az Ökumenikus Segélyszervezet budapesti önkéntesei. A rendkívüli akciót Kovács "Kokó" István, a Segélyszervezet jószolgálati nagykövetének vezetésével hirdették meg csütörtök délután a Margitszigetre. Az olimpiai bajnok bokszoló és a hozzá csatlakozó önkéntes futók online módon kapcsolódtak össze a beregszászi iskolás gyerekekkel, akik pedig a hagyományosan októberben megszervezett – ám idén a járvány miatt elmaradó – Beregszászi Jótékonysági Félmaraton helyszínén „álltak rajthoz”.

Az akció célja az volt, hogy felhívják a figyelmet a határokon átívelő szolidaritás fontosságára, és hogy az adományokból minél több olyan rászoruló családot, gyermeket és egyedül élő időst tudjon az Ökumenikus Segélyszervezet Kárpátalján támogatni, akik a járvány miatt most még nehezebb helyzetbe kerültek. A jól ismert 1353-as adományvonal számait a futók is magukon viselték, hogy így buzdítsanak minél többeket adakozásra.
A budapesti futáson Gáncs Kristóf, a Segélyszervezet kommunikációs igazgatója a futók mellett köszönetet mondott a Segélyszervezet kárpátaljai munkáját elkötelezetten támogató partnereknek, a Szerencsejáték Zrt-nek, az MKB Banknak, a Meditop Kft-nek és az EU-Fire Kft-nek, hogy a nehéz körülmények közepette idén is az adománygyűjtés mellé álltak.

Minden segítség számít!

1353-as adományvonalon hívásonként 250 forint támogatást lehet felajánlani. Minden októberi érkező hívásat a Segélyszervezet a kárpátaljai munkájára fordítja:

  • 15 hívás a egy gyermek fejlesztő foglalkozását fedezi

  • 40 hívás egy élelmiszercsomagot jelent egy bajbajutott család számra

  • 130 hívásból pedig a leghidegebb hónapokra elegendő tüzelőadomány lehet

A rendezvényen elmondták azt is, hogy nagyobb összeggel a www.segelyszervezet.hu honlapon, vagy a 11705008-20464565-ös adományszámlára utalással, „Kárpátalja” megjelöléssel lehet segíteni. A beérkező adományokat a szervezet téli élelmiszer és tűzifa segélyakciójára, illetve az egész évben működő, rászoruló gyermekek felzárkózását elősegítő programjának finanszírozására fordítja.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!