(Érték)teremtés

(Érték)teremtés

Share this content.

Forrás: Evangélikus Élet, szöveg: Kézdi Beáta
Ezzel a tartalmi összefoglalóval szeretnénk figyelmükbe ajánlani az Evangélikus Élet magazin legfrissebb számát. Olvassák szeretettel az Evangélikus Életet és vigyék a jó hírét!

Szeptember végén, október elején – már hagyományosan – idén is megtartják a teremtés hetét. Az ökumenikus kezdeményezés célja évente ráirányítani a figyelmet a teremtett világra.

Lapszámunkban ezúttal több olyan írást is kínálunk, amelyek alkotó, értékteremtő embereket mutatnak be. Elsőként hadd említsem meg Farkas Anna tervezőgrafikust, aki nemcsak a lapunkat is gondozó Luther Kiadónak tervezte meg a logóját, hanem például a Zeneakadémiának és a Magvető Kiadónak is, és most doktori munkájával nemzetközi elismerésben részesült. Minderről kérdeztük interjúnkban.

Ellátogattunk Nyíregyházára, hogy bemutassuk azt az értékteremtő munkát, amely a hajléktalanok foglalkoztatására irányuló országos mintaprogram részeként zajlik. A szabolcsi megyeszékhelyen 2017-ben egyházunk varrodát alapított, ahol a családok átmeneti otthonának vagy épp az átmeneti szállónak a lakói készítenek különleges és praktikus textíliákat. Például a mostanában – sajnos – mindennapos viseletnek számító maszkokat is, mégpedig különféle mintákkal. Bizonyára sikert fog aratni az egyedi, Luther-rózsával díszített maszk – ez is, és jó néhány más mintájú is megvásárolható kiadónk könyvesboltjában.

Sok-sok imádság, beszélgetések és hosszú előkészületek után tavaly novemberben nyílt meg egy közösségi helyszín a Pest megyei Pilisen. A Bizsu-házról, az ott zajló, a felzárkóztatást segítő munkáról Ittzés Szilvia írt személyes hangú beszámolót.

A teremtés tematikus hetére és a természetre gondolva pedig nincsen jobb alkalom a mostaninál, hogy közreadjuk Misefán készült mézes-málnás riportunkat. A Zalaegerszeg melletti településen élő, méhészkedő Németh Virágon és családján messziről látszik: szívvel-lélekkel végzik munkájukat, mégpedig úgy, hogy mindeközben műveljék és megőrizzék azt a földet, amelyet a Teremtőtől kaptak.

Kézdi Beáta

Az újságot keressék a Luther Kiadó / Evangélikus könyvesboltban és az evangélikus templomokban vagy fizessék elő a kiado@lutheran.hu email címen, vagy digitálisan a www.bolt.lutherkiado.hu/folyoiratok/digitalis oldalon.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!