Beharangozó a Dunántúli Harangszó 2020. őszi számához – Szerkesztői sorok

Beharangozó a Dunántúli Harangszó 2020. őszi számához – Szerkesztői sorok

Share this content.

Szöveg: Koczor György
Győr – A Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület éppen húsz éves. Mostani számunk ennek méltó megünnepléséhez szeretne hozzájárulni. A szokásos rovatok mellett az egyházkerületi és egyházmegyei oldalainkon ennek a húsz évnek felelevenítését kértük azoktól, akik a két évtized során felelős szolgálatot végeztek. A Megosztom rovatban pedig az előrementekről emlékezünk meg.

Húsz év az egyházkerület történelmében nem is tűnik soknak, de a mi életünkben meghatározó lépés volt az, amikor a zsinat - bár hosszú viták után és kis különbséggel - mégis megszavazta az újraindulást. Emlékszem, amikor apám, aki akkor a zsinati gazda volt, fáradtan, de örömtől sugározva mesélte otthon az utolsó szavazás történetét.

Húsz év. Most visszatekintve sokan nem látják ennek jelentőségét. Talán újra és újra felvetődik, hogy kell-e három egyházkerület, de ne veszítsük szemünk elől azt, hogy az Isten adta új indulással kapott lehetőségek kiaknázása a mi felelősségünk is. Lehetőség. Vajon tudunk-e élni vele?

Isten éltessen Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület! Jó olvasást kívánok!

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!