Gellért püspök árnyékában az „imahegyen”

Gellért püspök árnyékában az „imahegyen”

Share this content.

Forrás: Magyar Evangéliumi Szövetség (Aliansz), szöveg: MK
Budapest – A Magyar Evangéliumi Szövetség (Aliansz) kezdeményezésére ismét imádságra gyűltek össze többen 2020. szeptember 1-én a Budapest fölé emelkedő Gellért-hegyen, a mártírpüspök emlékhelyének talapzata körül.

A már több mint egy évtizede elindított és minden hónap első keddjén sorra kerülő reggeli imatalálkozón most az evangéliumi aliansz vezetői – Szeverényi János elnök, Horváth István főtitkár, Szuhánszky Gábor, Dani Eszter és Mészáros Kálmán alelnökök – bátorították egy-egy bibliai gondolattal és buzdították imádságra a résztvevőket.

Megemlékeztünk az iskolaév kezdetén diákjainkról és a pedagógusokról, az egészségügy dolgozóiról, akiknek a világjárvány idején is nehéz körülmények között kell helytállniuk. Fölemeltük szavunkat az üldözött keresztényekért és szenvedőkért. Imádkoztunk egyházaink lelki megújulásáért az evangélium bátrabb képviseletéért, Budapest és Magyarország vezetőiért, hogy ne az erkölcsi romlás, hanem a lelki és szellemi felemelkedés eszközei legyenek.

Végül hálát adtunk azokért a hitelődeinkért, akik a közelmúltban léptek át az örökkévalóságba, követendő példát adva a következő nemzedék előtt. Ezután egyéni hangos imádságokkal, Istent dicsőítő énekekkel és az Úr Jézustól tanult minta imádság közös elmondásával zárult a szeptemberi félévkezdő felekezetközi reggeli imaalkalom.

Soli Deo Gloria!

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!