Közösségi és családi programokat tudnak szervezni az elnyert támogatás segítségével a bonyhádi evangélikusok

Közösségi és családi programokat tudnak szervezni az elnyert támogatás segítségével a bonyhádi evangélikusok

Share this content.

Forrás: Bonyhád-Hidas-Kismányoki Evangélikus Egyházközség
Bonyhád – A Bonyhád-Hidas-Kismányoki Evangélikus Egyházközség sikeres pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül a Pénzügyminisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága, mint Támogató által kiadott TOP-7.1.1-16 Kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése és helyi közösségszervezés a városi helyi fejlesztési stratégiához kapcsolódva című felhívásra.

A TOP-7.1.16-H-ESZA-2019-01128 azonosítószámú projekt támogatására megítélt, az Európai Szociális Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból finanszírozott vissza nem térítendő összeg 2.800.000 Forint, amely lehetővé teszi Bonyhád városában 4 helyszínen, 6 közösségi és családi program lebonyolítását.

A Bonyhádi Nyári Esték címprojekt keretében a 2020. augusztus 1-tl 2021. december 31-ig tartó idszakban különbözstílusú zenei együttesek koncertjeit, eladásait hallgathatja meg a bonyhádi és környékbeli célközönség, melyek köré gyerekprogramok és kiegészítprogramok is kapcsolódnak.

A programok célja, hogy a közösségi kapcsolódások ersödjenek mind a városban, mind az evangélikus gyülekezetben. Ezzel na programkínálat, és Bonyhád új közösségi helyszíneit megismeri a lakosság. Bonyhád északkeleti részének lakóihoz is közel hozzuk a kulturális programokat.

A projekt elsalkalma Tanévre hangoló címmel 2020. augusztus 30-án, nagy érdekldés mellett, jó hangulatban zajlott, melyen a több mint 200 résztveva MenyegzTársulat népzenei együttes hangszerbemutatója és táncháza mellett különbözállomásokon kézmves és ügyességi foglalkozásokon vehetett részt.

Az alkalmakról honlapunkon részletesen is be fogunk számolni a későbbiekben.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!