A szeretet alapelve az odaadás – Ökumenikus találkozót tartottak a családokért Budapest belvárosában

A szeretet alapelve az odaadás – Ökumenikus találkozót tartottak a családokért Budapest belvárosában

Share this content.

Forrás: Magyar Kurír, Hajdúdorogi Főegyházmegye
Budapest – Kiáltó hang címmel szerveztek ökumenikus találkozót az Isten által elgondolt családért Budapesten, a Deák Ferenc téri evangélikus templom előtt augusztus 22-én.

A rendezvényen felszólalt Székely János szombathelyi megyéspüspök; Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek-metropolita; Kurdi Zoltán metodista lelkész; Magyarné Balogh Erzsébet református lelkész, a Református Missziói Központ vezetője; Prazsák László és Csilla, az Imádság Háza dicsőítő szolgálata; Sándor Frigyes evangélikus lelkész; Tárkányi Ákos szociálpolitikus és Vágvölgyi Gergely, a Vasárnap.hu katolikus portál főszerkesztője.

A programot Kocsis Fülöp beszéde zárta, aki megfogalmazta ennek az évente megrendezett összejövetelnek a lényegét. Az Atya, a Fiú és a Szentlélek szeretik egymást, tökéletes szeretetközösségben vannak. Ennek a szeretetközösségnek pedig az odaadás az alapelve és mozgatórugója – hangsúlyozta az érsek-metropolita. Az Atya szereti a Fiút, és odaadja magát neki. Így válhat lehetségessé, hogy a Fiú teljesen olyan Isten, mint az Atya, semmivel sem kevesebb, semmiben sem más, tökéletes Isten. A Fiú mit tesz, amikor megkapja az istenséget? Teljesen visszaadja magát az Atyának, semmit vissza nem tartva. Kettejüknek ez a szeretetkapcsolata maga a harmadik isteni személy, a Szentlélek.

A cikk itt folytatódik.

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!