Hálával van tele a szívünk! – Orgonák Éjszakája Legénden

Hálával van tele a szívünk! – Orgonák Éjszakája Legénden

Share this content.

Szöveg és fotó: Dr. Pesti Fruzsina
Legénd – 2020. augusztus 8-án immáron második alkalommal került megrendezésre Legénden az Orgonák Éjszakája. A Filharmónia Magyarország országos rendezvénysorozata 2019-ben indult és célja az orgona népszerűsítése. Idén több mint 50 településen, 100-at is meghaladó, a hangszerek királynőjét a középpontba állító eseménysorozathoz újra csatlakozott a Nógrád megyei település.

A hangversenyen a Budapest Környéki Baptista Gyülekezetek Összevont Pengetős Zenekara és Kovács Nóra, a Nézsa Római Katolikus Plébánia kántora működött közre és varázsolta el a jelenlévőket csodás játékával.

Dr. Fabiny Tamás elnök-püspök videóüzenetben osztotta meg gondolatait az egybegyűltekkel, az áhítat során Isten igéjét Szabó András esperes hirdette.

Hálásak vagyunk azért, hogy az ökumenikus együttműködés keretében egyre több színvonalas programot tudunk biztosítani a helyi közösségeknek, ahol együtt dicsőíthetjük az Urat. Hisszük, hogy Isten a tenyerén hordozza közösségünket! Hálával van tele a szívünk, hogy sokadik alkalommal élhettük meg a környező települések különböző felekezeteinek együttműködését. Reménység szerint nem csak az Orgonák Éjszakája sorozat folytatódik jövőre, hanem ez a hitben gyökerező, kulturális értékeket teremtő összefogás is!

Az alkalomról bővebb beszámolót az Evangélikus Élet soron következő számában is olvashatnak az érdeklődők.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!