Ötödik alkalommal tartottak cserkész tábort a péteri Ó-hegyen

Ötödik alkalommal tartottak cserkész tábort a péteri Ó-hegyen

Share this content.

Szöveg: Óvári Péter
„Legyen bennetek Isten szeretete, a haza tisztelete, az embertárs megbecsülése. Nem megszokott a kitartás, az elköteleződés, de Isten hűségére számíthatunk. Az utóbbi időben a személyes találkozást kerülni kellett. A személyes kapcsolatok nélkül nincs élő közösség. Ameddig van lehetőségünk találkozni, tegyük meg! Mindez ideig megsegített minket az Úr!” – vallja Óvári Péter evangélikus lelkész, aki beszámolót küldött szerkesztőségünknek a péteri gyülekezet cserkészeinek táboráról.

„Köszönjük Józsi bának, hogy szívvel lélekkel készítette elő és vezette le a tábort – írta a lelkész. – A táborba próbáztak a cserkészek. Volt bátorság próba is. Nagy élmény volt a számháború, íjászkodás. Összetartozás jegyében gyújtottuk meg a tábortüzet. A Péteri Evangélikus Egyházközségért Alapítvány NEA pályázatának köszönhetően be tudtuk szerezni a cserkész egyenruhákat és sátrakat. Az ünnepélyes fogadalomtételen az országos cserkész szövetség képviselője, a polgármester és az önkormányzat táborozói is részt vettek. Vendégeink voltak Csáki Csaba erdész, Dr. Szebeny Gábor orvos, Szőnyi Attila történész.”

„Páratlan, szép élmény volt, köszönet a szervezőknek. Nagyon büszke vagyok a cserkészekre, akik fegyelmezetten, kitartóan, lelkesedéssel, nagy örömmel élték meg tábort. Tudom fárasztó volt, de biztosan szívesen emlékezünk vissza minden percére. Jövőre újratervezzük, máshova, kicsit hosszabban. Isten segítségével kívánok mindnyájatoknak további szép és tartalmas nyarat!” – vallotta Kurucz Katalin.

„A tábor jelszava »ISTEN, HAZA, EMBERTÁRS«, volt és lesz mindig. Köszönöm mindenkinek, aki ezt a három napot velünk töltötte. Az összecsiszolódás menni fog, úgy látom. Remélem mindenki elfáradt, de jól érezte magát. Az önkéntes szülők segítségét, a gyülekezet asszonyainak áldozatos munkáját külön köszönjük, mert nélkülük bizony akadozott volna a tábor. Légy résen!” – tette hozzá Angyal József parancsnok.

„Mi nagyon jól éreztük magunkat este, tartalmas volt az előadás, jó volt a hangulat. Köszönjük a hívást” – írta a Facebookon Molnár Tamás.

„Életem egyik legjobb döntésének tartom, hogy gyermekeimmel csatlakoztunk a csapathoz! Megtaláltuk az összetartozás, a tisztelet, a hit, feltétel nélküli szeretet egységét! Ez a boldog élet alapja, melyre erős várat építhetünk! ” – mondta Heuszné Gabriella.

„Amit a cserkésztáborban kaptam: a sok élményt, hasznos ismeretet, tiszteletet, szeretetet, értékes barátokat! Mindezt köszönöm! Nagyon, de nagyon várom a következőt. Köszönöm!” – írta Heusz Mirjam, Vanda.

„Daltól hangos erdő, mező, berek merre járunk mi cserkészek. Dalol a szív muzsikál a lélek, bele dalol a természet. Aki dalol, sohse fárad el, aki felnéz, sohse csügged el, mert a dalt ajkunkra Jóisten adja, Ő ad erőt a nagy harcra.”

Címkék: cserkész - tábor - Péteri -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!