Hafenscher Károly tartja a Budavári Evangélikus Szabadegyetem évadkezdő előadását

Hafenscher Károly tartja a Budavári Evangélikus Szabadegyetem évadkezdő előadását

Share this content.

Forrás: MEE ÉPH
Budapest – A Budavári Evangélikus Szabadegyetem évadkezdő alkalmát 2020. szeptember 14-én, hétfőn 19 órai kezdettel tartják a Bécsi kapu téri evangélikus templom kápolnájában (1014 Budapest, Táncsics Mihály u. 28.). Dr. Fabiny Tamás elnök-püspök rövid áhítatát követően dr. Hafenscher Károly, a MEE Zsinatának lelkészi elnöke, tanszékvezető egyetemi tanár tart előadást Zenei élmény, vagy lelki táplálék? – Az úrvacsora igéi J. S. Bach Máté passiójában címmel.

Bach muzsikája csodálatos, harmonikus, andalító. Lehet így is hallgatni... Mi most ennél nagyobb igénnyel nézünk a kottába. Keressük azt, amiről sokan szóltak már: Bach zenéje az igét hordozza. Mégpedig az Élet kenyeréről és italáról szólókat, az úrvacsora igéit. Az úrvacsora évében legyen különös evangélikus kincs ez a zenei prédikáció a legnagyobb lutheránus igehirdetők egyikétől, J. S. Bachtól.

Az előadás ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!