Új tanév, új kezdet és új óvodavezető a soltvadkerti evangélikus óvodában

Új tanév, új kezdet és új óvodavezető a soltvadkerti evangélikus óvodában

Share this content.

Forrás: vira.hu, szöveg: Homoki Pál
Soltvadkert – Jelen pillanatban még mindenki a nyár adta örömökkel, strandolással, pihenéssel van elfoglalva, és aki teheti, épp szabadságát tölti. Szeptember 1-től – reményeink szerint – a 2020-2021-es új tanév elindul. Hogy ez normál oktatás mellett, vagy digitális módon kezdődik meg még kérdéses, hiszen nem tudhatjuk, hogy lesz-e második hulláma a koronavírus-járványnak. Bízunk benne, hogy nem.

A soltvadkerti Evangélikus Egyházi Óvodában azonban egy korszak ezen a nyáron bizonyosan lezárul és elkezdődik valami új. Lakatosné Hachbold Éva eddigi óvodavezető asszony és az „evi ovi” útjai 10+14 év után, a korábbi intézményvezető asszony és az evangélikus gyülekezet elnökségének és presbitériumának közös megegyezésével különválnak. Évi óvónéni múlhatatlan érdemei elismerése mellett adja át a stafétát utódjának. Életéhez, új szakmai kihívásaihoz jó egészséget és sok sikert kívánunk! Kíséri őt végtelen sok emlék, munkájának lenyomata, és ami egy óvónő számára talán a legfontosabb: az evangélikus óvodából kikerülő volt óvodásainak szeretete.

Az új megbízott óvodavezető, Szarka Rita eddigi helyettes intézményvezető lett. Rita óvónéni jól ismert személye és kompetenciái garancia a gyermekek és a szülők számára, hogy ez eddigi magas szintű pedagógiai munka és a rendszerváltás után az országban elsőként elinduló egyházi óvodában 3 évtizeden át töretlenül megmutatkozó „plusz” megmarad. Megbízatását a gyülekezeti presbitérium egyhangú támogatása mellett kezdheti meg.  

Az óvoda működésében némi hangsúlyeltolódás mindenképpen várható. Az eddigi széles spektrumú foglalkozás-kínálat megőrzése mellett alapvetés, hogy szeptember 1-től a szülőkre és családokra semmilyen anyagi jellegű plusz teher nem hárul. Várhatóan csökken az óvodaidőn kívüli programok száma, az intézmény arculatát az egyediség helyett a letisztult egyszerűség irányába kívánjuk fordítani, természetesen a magas szintű pedagógiai műhely munka és a keresztyén szemléletű oktató és nevelő munka megőrzése mellett.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!