Honlapunkon az új Credo folyóiratot ajánljuk!

Honlapunkon az új Credo folyóiratot ajánljuk!

Share this content.

Szöveg: Credo
Budapest – A Credo 2020/2. száma elsősorban a „Trianon 100” emlékévhez kapcsolódik. A folyóirat nem versenyezhet a történelmi szakfolyóiratokkal, de nem is feladata, ezért elsősorban evangélikus és személyes vonatkozású történetekkel, illetve a határon túl rekedt magyar és/vagy evangélikus kultúra teljesítményeivel foglalkozik.

Hogyan hatott a trianoni döntés egyházunk határaira és életére? Hogyan veszítettünk el intézményeket, gyülekezeteket – akkor még talán nem is tudva, hogy végleg.

Hogyan utaztattak nemzetközi összefogással szegény, magyar gyermekeket külföldre – elsősorban nem „világot látni”, hanem jól étkezni, egészségesen élni és tanulni? Ezek az akciók vajon milyen tanulsággal szolgálnak napjainkban?

Hogyan viselte a magyar futballszurkolók tömege az „egyiptomi csapást”? Hogyan plántálódott a nemzeti érzés új talajba – a sport világába – 1920 után?

A fenti kérdéseken túl, a kulturális élet határon kívül rekedt, ám szűkebb hazáján kívül is kiemelkedően fontos magyar és/vagy evangélikus szereplőiről és a történeteiről tudhat meg többet az olvasó. 

A következőkben az új lapszámból közlünk néhány írást.

Címkék: Credo magazin -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!