Először tartottak motoros istentiszteletet Rábaszentandráson

Először tartottak motoros istentiszteletet Rábaszentandráson

Share this content.

Szöveg: Varga Tamás, fotó: Szabó Gábor
Rábaszentandrás – Első alkalommal került megrendezésre motoros istentisztelet 2020. július 19-én, vasárnap Rábaszentandráson. Az istentisztelet ötlete Horváthné Herceg Tímeától, szanyi motorostól érkezett, aki arra kérte Varga Tamás lelkészt, tartson őnekik, motorosoknak istentiszteletet és áldja meg őket. A lelkész szívesen mondott igent a felkérésre.

Az istentiszteletre 35 motoros érkezett, néhányan családjaikkal együtt, amely szinte megtöltötte a templom előtti teret. Voltak, akik közelebbről, de távolabbról is érkeztek erre az alkalomra így például Sopronból, Tatabányáról, Szanyból, Csornáról és még sok más helyről.

Az istentisztelet kezdete előtt a motorosok bukósisakjaikat az oltár köré tették, így fejezve ki még jobban a közösséghez tartozást.

A motorosok a mostani alkalmon jótékony célra gyűjtöttek adományt, mivel néhány hete tragikus körülmények között meghalt egy fiatal motoros társuk, és az ő temetési költségeihez akartak hozzájárulni. Az összegyűlt összeget az istentiszteletet követően motorra pattanva, személyesen vitték el a családnak.

Az istentisztelet után mindenki ajándékba kapott a lelkésztől egy kártyát rajta egy áldással, amivel megáldotta őket és az elkövetkező szezonjukat. A lelkész a motorosoktól egy vagány matricát és emléktáblát kapott viszonzásul, mind a két ajándékon az áll: „Első motorszentelés alkalmából” – így fejezték ki a motorosok azt, hogy szeretnék, ha ebből a találkozóból hagyomány lenne.

Varga Tamás a prédikációban (ApCsel 19,1-7) két fontos dolgot emelt ki a motorosok számára: először is, nagyon fontos a kezdet. Biztos, hogy mindegyikőjükre valaki hatással volt, megadva számukra a kezdő lökést, hogy motorra üljenek.

A másik pedig, amit magunkkal vihettek az igéből, az a türelem és higgadtság. Ahogyan Pál is és az Efezusi testvérek is higgadtak tudtak maradni, tudtak értelmesen és hatékonyan kommunikálni, ami aztán előre vitte őket, ugyanilyen fontos, hogy a hétköznapokban a közutakon, autóban, vagy motoron, mi is ugyanilyen türelemmel legyünk egymás irányába, így csökkentve az esélyeket a baleset lehetőségének.

Az áldást követően stílszerűen motorral vitték át a lelkészt a következő istentiszteleti helyre, majd a motoros nap zárásaként, az egyik motoros jóvoltából Varga Tamás maga is motorra pattanhatott.

A motorosok pozitív visszajelzése alapján szeretnék hagyományt teremteni, hogy lelkileg feltöltekezve és Isten áldásával induljon majd minden résztvevő motoros szezonja.

Isten áldjon mindanyiunkat, amikor utazunk, vigyázzunk egymásra! Jövőre találkozunk! 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!