Délelőtt alkottak, délután túráztak a gyerekek a csorvási kézműves táborban

Délelőtt alkottak, délután túráztak a gyerekek a csorvási kézműves táborban

Share this content.

Forrás: bol.hu, szöveg: G. P.
Csorvás – Csorváson, az evangélikus gyülekezet közösségi termében tartották meg a Körös-Vidéki Képzőművész Egyesület kézműves táborát.

Másfél évtizede alapították meg Csorváson a Körös-Vidéki Képzőművész Egyesületet, amely rendszeresen tart kézműves táborokat a kisvárosban. Idén rendkívüli helyszínen, a közelmúltban felújított helyi evangélikus gyülekezet közösségi termében tartották meg az általános iskolások részére Keliger Mara vezetésével.

A tábor munkájába az utolsó napon nyertünk betekintést, amikor a tizenkét gyermek éppen az alumíniumlemez metszésére készült.

„Az első napon üvegfestés szerepelt a programban, majd agyagozás, szitázás, akril-, valamint akvarellfestés következett – avatott be a tábor mindennapjaiba Keliger Mara egyesületi vezető. – A táborunkat a NEA-pályázaton elnyert egymillió 230 ezer forintos összegből valósíthattuk meg a héttől tizennégy éves gyerekek számára. A délelőtt általában az alkotással telt, a művészeti iskola pedagógusainak segítségével zajlottak a foglalkozások, melyekbe Pintér Anikó, a Munkácsy Mihály Múzeum munkatársa is bekapcsolódott.”

Minden napra jutott egy túra, meglátogatták a tavaly átadott Hudák Szőttes Kúriát, a Szlovák Tájházat, de nagy élményt jelentett a szomszédos evangélikus templom is, melyben Zsíros András lelkipásztor kalauzolta el a gyerekeket, kedvükért még az orgonát is megszólaltatta.

Táborainkat a Rudolf majori kastélyban szoktuk tartani, ám az most nem bentlakásos, így jutottunk el az evangélikus gyülekezethez, akiknek ezúton is köszönjük a lehetőséget!” – mondta a táborvezető, majd megmutatta a szebbnél-szebb alkotásokat, melyeket készítői a tábor végén haza is vihettek.

Címkék: Csorvás - tábor -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!