Ökumenikus istentiszteletet tartanak az államalapítás ünnepének előestéjén

Ökumenikus istentiszteletet tartanak az államalapítás ünnepének előestéjén

Share this content.

Forrás: Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa
Szeretettel meghívjuk 2020. augusztus 19-én, szerdán 18 órára a fasori evangélikus templomba (1071 Budapest, Városligeti fasor 17.) az állami ünnepünk előestéjén ökumenikus közösségben megrendezésre kerülő ünnepi istentiszteletre.

„De akik az Úrban bíznak, erejük megújul” (Ézs 40,31a)

Az ünnepi istentiszteleten a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának szolgálatában is együttműködő hazai egyházak (római katolikus, református, evangélikus, baptista, metodista, pünkösdi, anglikán és ortodox) főpásztorai végzik a szolgálatot. Igét hirdet dr. Fischl Vilmos evangélikus lelkész, a MEÖT főtitkára. Továbbá szolgál dr. Erdő Péter bíboros; Steinbach József református püspök, a MEÖT elnöke; és Kondor Péter evangélikus püspök, a MEÖT alelnöke.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!