„Egy percre megfogom, ami örök”

„Egy percre megfogom, ami örök”

Share this content.

Forrás: dunaujvaros.com, videó: Dunaújváros Televízió
Dunaújváros – A gyermekkor élményeit, benyomásait idézik fel Kelemen Marián Éva képzőművész festményei és plasztikái. Az összeállítást a dunaújvárosi evangélikus templomban tekinthetik meg az érdeklődők.

„A gyermekkor felidézése, nem pedig egyfajta másolása látható a festményeken" – ezt is kiemelte Martin Ferenc filmesztéta ajánlásában Kelemen Marián Éva kiállításának megnyitóján. A „Talált idő” című tárlaton kiállított festmények és plasztikák középpontjában ezúttal az ember áll: az alkotó gyermekkorát, benyomásait ábrázolja a bemutatott műveken. Mint azt a kiállító, Kelemen Marián Éva az eseményen elmondta: bár saját érzelmei, gondolatai bemutatása volt a cél, nagy örömmel tölti el, hogy mások is azonosulni tudnak ezekkel a munkákkal, annak ellenére, hogy ezek tulajdonában maradnak, nem értékesíti őket, nem eladási célra készültek. A bemutatott művek valóban visszaadják azt a sajátságos rácsodálkozást a világra, az új élmények megtapasztalását, amelyeket igazán csak gyermekkorában élhet át az ember.

A teljes cikk itt érhető el.

A Dunaújváros Televízió felvétele:

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!