Révfülöpi nyár

Révfülöpi nyár

Share this content.

Szöveg: Hafenscher Károly
Révfülöp – Tavasszal minden hétvége foglalt, gyülekezetek, konferenciák, programok. Révfülöp nyár, folyamatos a jövés-menés, egymást váltják a csoportok: focitábor és kórushétvége, gyülekezeti csendesnapok és családos táborok, hittancsoportok és kerékpárosok, s még hosszú a sor. Ha marad egy kis hely, jönnek a jutalomüdülések, a pihenni vágyók csapata. Majd jön az ősz a konferenciák, találkozók, képzések ideje. Mindez évről évre. De idén mindez és minden más.

A karantén hosszú csöndje után mintegy Csipkerózsika-álmából ébredezik az Evangélikus Oktatási Központ. A pandémia után minden másképp van. 

A munkatársak – akiket egyházunk segítségével sikerült megtartani – a tavasz második felét festéssel, mázolással, a ház és a kert szépítésével töltötték. Ha bevételünk nem is volt, de sok drága szakmunkát, nagy kiadásokat válthattunk ki ezzel. 

Az Evangélikus Oktatási Központ fő profilja a csoportos programok szervezése, rendezése, befogadása. 15 csoportból 13 azonban lemondta a foglalást, vagy átfoglalt 2021-re. Május végén úgy tűnt, egész nyáron zárva leszünk. Hála Istennek, oldódott a helyzet. S ha a korábban foglaló csoportok nem is tudnak már újratervezni, de július elejétől (7-től) augusztus végéig családok, kis közösségek érkeznek, akik a revfulop@lutheran.hu-n jelentkeztek. Már volt egy kis „próbaüzemünk”, hiszen itt zajlott a járvány utáni első Lelkészakadémia 25 fővel. Akkor már kikísérleteztük, hogyan lehet átültetni a gyakorlatba az egészségügyi előírásokat a távolságtartásokkal, a fertőtlenítésekkel, az étkezési szabályokkal. Helyükre kerültek a védő plexi-táblák. Kidolgoztuk a váltások közti fertőtlenítő takarítások rendjét is. 

Őszre – ha Isten is úgy akarja – már minden a régi kerékvágásban zajlik, csöngenek a telefonok az őszi foglalások ügyében. 

Az érkezők száma ezen a nyáron csak kis töredéke lesz a megszokottnak, de a tisztaság, a jó koszt, a hangulat és lelkület a megszokott. S mindent megteszünk azért, hogy minden korábbi vendégünk előbb-utóbb hazataláljon Révfülöpre. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!