Megtalálni a lehetőséget – Az Evangélikus Élet magazin legújabb lapszámát ajánljuk

Megtalálni a lehetőséget – Az Evangélikus Élet magazin legújabb lapszámát ajánljuk

Share this content.

Forrás: Evangélikus Élet, szöveg: Kézdi Beáta
Ezzel a tartalmi összefoglalóval szeretnénk figyelmükbe ajánlani az Evangélikus Élet magazin legfrissebb számát. Olvassák szeretettel az Evangélikus Életet és vigyék a jó hírét!

Mire e lapszámunk megjelenik, vége a tanévnek, sokan talán már meg is kezdték a nyári szabadságukat, de még mindig érezzük az elmúlt időszak, a világjárvány hatásait. „Neked mi a személyes történeted erre az évre? […] Látod az új utat, az új lehetőséget?” Lázár Zsolt esperes teszi fel ezeket a megfontolandó kérdéseket az Égtájoló rovatban megjelent cikkében, amelyekre érdemes mindannyiunknak megkeresni a saját válaszainkat.

„Amikor a legeslegnagyobb bajban vagyunk, és igazán egyedül érezzük magunkat […], Jézusnak van mondanivalója” – ezt már Stifner-Kőháti Dorottya írja jegyzetében, amelyben újfent felhívja a figyelmet a bibliaolvasás fontosságára és az Isten igéjéből kapható erőre.

Gáncs Tamás az elszalasztott alkalmas pillanatokról, a későbbről, a soháról, illetve az idő kérdése által a kegyelemről és az abban való bizalomról gondolkodik az Élő víz rovat aktuális cikkében.

Arról is beszámolunk, hogy a szerkesztőség két munkatársa hogyan jutott el június 4-én, a nemzeti összetartozás napján Felvidékre, a sajógömöri evangélikus gyülekezetbe, hogy a hazánktól elszakadt testvérekkel közösen emlékezhessen meg a száz évvel ezelőtti békediktátumról.

A rendkívüliben is megtalálta az örömöt a malomsoki evangélikus gyülekezet, amint kiderül lelkészének írásából. Egyházunk központi hírportálja, az Evangélikus.hu több lelkipásztort is megkért arra, számoljon be az elmúlt időszak tapasztalatairól, a templomok újranyitásáról. Weltler Gábor személyes hangvételű összefoglalója ezek közül az egyik.

Végezetül Ittzés Szilvia A tanárnő álmodik című írását ajánlom – nem csak pedagógusok és nem csak szülők figyelmébe – az előítéletekről és egy igazságosabb élet álmáról.

Az újságot keressék a Luther Kiadó / Evangélikus könyvesboltban és az evangélikus templomokban vagy fizessék elő a kiado@lutheran.hu email címen, vagy digitálisan a www.bolt.lutherkiado.hu/folyoiratok/digitalis oldalon.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!