Angliában, Máltán, Szicíliában jártak a soltvadkerti pedagógusok

Angliában, Máltán, Szicíliában jártak a soltvadkerti pedagógusok

Share this content.

Forrás: keol.hu
Soltvadkert – Edinburgh, Oxford, Málta... A soltvadkerti Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola pedagógusainak egy része ide utazott el néhány hónapja, de nem csupán a látnivalók miatt. Az Európai Unió Erasmus+ pályázatának keretein belül, négy tanár és egy tanító szakos pedagógus vehetett részt az adott helyszínek iskoláinak képzésein, ahol új módszertani tudást sajátíthattak el.

Már sokadik alkalommal fordul elő, hogy a soltvadkerti általános iskola pedagógusai pályázati lehetőségek keretében utaznak olyan helyekre, ahol gyarapíthatják nyelvi, valamint módszertani tudásukat. Korábban jártak már Írországban, Svédországban, Finnországban, Németországban, Spanyolországban, Angliában, és Skóciában is ahol szintén továbbképzéseken, iskolalátogatásokon vehettek részt, gazdagíthatták módszertani ismereteiket, szélesíthették látókörüket.

2019-ben ketten Málta szigetén, hárman pedig az Egyesült Királyságban azon belül Oxfordban és Edinburghban bővíthették módszertani tudásukat, valamint országismeretüket. "Izgalmas volt újra diákként beülniük az iskolapadba, házi feladatokat készíteni, projekteken, egyéni bemutatókon dolgozni, mindezt angol nyelven" - számoltak be a résztvevők.

Csoportjaik nemzetközileg is nagyon színesek voltak, és a világ minden részéről érkezett kollegákkal sikerült kapcsolatot teremteniük, Dél-Amerikától Európán keresztül egészen Ázsiáig. Mindenki a maga adottságainak megfelelően kivette a részét a csoportos munkából, sokat tanulva ezzel más országok hagyományairól, kultúráiról, gondolkodásmódjáról és egyéb érdekes dolgokról. A soltvadkerti pedagógusok olyan ötleteket ismerhettek meg az utazás kapcsán melyeket saját tanításuk során is tudnak alkalmazni, színesítve ezzel az oktatást és segítve a gyerekek tanulását.

A teljes cikk itt érhető el.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!