Bizakodás – 7 hét pesszimizmus nélkül

Bizakodás – 7 hét pesszimizmus nélkül

Share this content.

Forrás: 7wochenohne.evangelisch.de, összefoglalás: Horváth-Bolla Zsuzsanna
Hannover – Az idei évben a Németországi Protestáns Egyház támogatásával ismét különleges böjtöt hirdettek meg. Az idei évben a bizakodás áll a hét hétig tartó akció középpontjában, mely szerint a pesszimizmust kellene mindenkinek leküzdenie ez alatt az időszak alatt.

Ismerjük azt az érzést, amikor még semmi sem történt, de mi már aggodalmaskodunk, hogy biztosan nem fog sikerülni, félre fog siklani a dolgunk. Sokan érzik úgy, hogy a jövőben nem jöhet más, csak vereség, sikertelenség vagy katasztrófa. A félelem és az aggodalom elhatalmasodni látszódik, de jó lenne sokszor egyetlen vállrándítással elrendezni a dolgokat. A félelem és aggodalom azonban emberi létünk központi elemei; csak nem szabadna, hogy domináljanak, az embereket reménytelenségbe vagy kilátástalanságba taszítva.

Ezért aztán 2020-ban a Bizakodás – 7 hét pesszimizmus nélkül című böjti akcióban arra szeretnék bátorítani a keresztényeket, hogy győzzék le a jövőtől való félelmüket és a bizalmatlanságukat. A halál mellett ott a feltámadás, a böjt után jön a húsvét, a hit mellett ott a szeretet és a reménység.

A hét hétig tartó akció alatt a 7wochenohne.evangelisch.de oldalon olyan szövegeket és képeket adnak közre, amelyek bátorságot adnak olyan élethelyzetekben is, amikor bizony bátorságra, erős tudásra, kifogyhatatlan képességekre lenne szükségünk.

De bizalommal és bizakodással sikerülhet a kríziseket legyőzni és új utakra lelni.

Sikerülni fog! Nincs ok a pesszimizmusra! Induljunk így az idei böjtben!

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!