Élőben követhető majd honlapunkon a reformációi istentisztelet

Élőben követhető majd honlapunkon a reformációi istentisztelet

Share this content.

Budapest – Október utolsó vasárnapján idén is közös reformációi istentiszteletre hív a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT). Ezúttal a pesterzsébeti baptisták lesznek az esemény házigazdái, igét pedig Gáncs Péter evangélikus elnök-püspök hirdet. Az úrvacsorás istentisztelet liturgiájában az Ökumenikus Tanács tagegyházainak főpásztorai működnek közre, a zenei szolgálatot a helyi énekkar végzi. Az október 27-i alkalmat – a református.hu segítségével – élőben közvetítjük honlapunkon.

Október 31-én délután öt órától ünnepi megemlékezést tartanak Budapesten, a Reformációi Emlékparkban. Az alkalmon a baptista egyház fúvós zenekara szolgál, köszöntőt mond Steinbach József református püspök, a MEÖT elnöke. A Fasori Evangélikus Gimnázium diákjai szavalata után pedig ünnepi beszédet mond: Pásztor Zoltán, a Metodista Egyház országos laikus vezetője.

A megjelent tagegyházi vezetők egy-egy igei áldást mondanak. A megemlékezés után a Fasori evangélikus templomban 18 órától ünnepi istentisztelet lesz. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!