Már kapható az Evangélikus naptár 2020!

Már kapható az Evangélikus naptár 2020!

Share this content.

Forrás: Luther Kiadó
Budapest – Kívül-belül megújult formában várja olvasóit a több évtizedes múltra visszatekintő Evangélikus naptár. A színes, kalendárium jellegű kiadvány tartalmi részében a 2020. esztendő tizenkét hónapjának megfelelően olvashatnak írásokat az érdeklődők.

A bibliaolvasó Útmutató szerinti évi igéhez, illetve a havi igékhez készült bibliatanulmányok szerzői egyházunk iskolalelkészei. Minden fejezetben bőségesen olvasható szépirodalom – többek között versek is –, az adott hónap egyházi ünnepéhez vagy világi évfordulójához kapcsolódó írások pedig sokszor a korabeli egyházi sajtó szavát idézik meg. Így az érdeklődők megtudhatják például azt is, hogy Erkel Ferenc a Himnusz megzenésítésekor miért harangzúgással kezdte el nemzeti imánkat, hogyan élték meg elődeink a trianoni békeszerződés aláírásának óráját, vagy hogy miért lopott Tessedik Sámuel ezüst evőkanalat... A kiadványt ez alkalommal viccek is színesítik; Koczor Tamás készítette hozzájuk az illusztrációkat.

A 2020. esztendő evangélikus egyházunkban az úrvacsora éve, ezért mind a tizenkét fejezet az úrvacsorával kapcsolatos tanulmánnyal zárul. A naptár második felében pedig megtalálható a Magyarországi Evangélikus Egyház frissített címtára.

Evangélikus naptár 2020. Felelős szerkesztő: Boda Zsuzsa. Luther Kiadó, Budapest, 2019. Ára 1100 forint.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!