Halottak napi emlékezést szerveztek Mezőberényben

Halottak napi emlékezést szerveztek Mezőberényben

Share this content.

Szöveg: Mertz Judit
Mezőberény – A Baráti Egylet Mezőberényért Egyesület halottak napi megemlékezést szervezett a Városháza előtti Hősi Emlékműnél 2019. november 1-jén. Hoffmann Dániel elnök szavai és Durkó Éva pedagógus szavalata után Lázárné Skorka Katalin és Selmeczi Lajos Péter lelkészek emlékeztek.

Minden évben - ezen a napon rendezett megemlékezésen - a Városháza előtt Vass Viktor első világháborús emlékművénél koszorúzásra, a megemlékezés virágainak elhelyezésére kerül sor.

A berényi emlékműnél lépcsőzetes posztamensből emelkedik ki az obeliszk; az a 7 méter magas fehér kőoszlop, melynek tetején nyitott szárnyú bronz turul áll. Az oszlop tövében, a talpazaton egy bekötött fejű, ércből öntött honvéd áll, jobb kezében lábhoz tett fegyvert, a balban pedig országcímert tart. Az oszlop minden oldalán az elesett hősök nevei olvashatók, hiszen az első világháborúban elesettek mellé felkerültek a másodikban elesettek, majd pedig az elhurcoltak nevei is. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!