Új oltárterítő díszlik Dunaegyházán

Új oltárterítő díszlik Dunaegyházán

Share this content.

Szöveg: Tóth Emília, Fotó: Selmeczi Géza
Dunaegyháza – A dunaegyházi evangélikus templom új oltárterítővel gazdagodott. A gyönyörű, műalkotásnak is beillő oltárterítőt a gyülekezet presbitere, Chroncsikné Mogyorós Rozália készítette.

A Luther-rózsát formázó oltárterítő rátétes technikával készült, alapanyaga piros bársony, a rávarrott címer rózsa pedig színes szaténból készült. A szószék kis terítőjén gyertya díszlik.

Az új kegytárgyakat Selmecziné Füzéková Diana lelkésznő áldotta meg az október utolsó vasárnapján tartott reformációi ünnepi istentiszteleten.

Ha ránézünk az új oltárterítőre, eszünkbe jut Luther Márton magyarázata a rózsa jelentéséről: „Kinek szívében Krisztus Keresztje...”

Köszönet az isteni kegyelemért!

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!