Ökumenikus megemlékezést tartottak a kecskeméti Köztemetőben

Ökumenikus megemlékezést tartottak a kecskeméti Köztemetőben

Share this content.

Forrás: kecskemetilapok.hu
Kecskemét – „Itt a földön egyetemes törvény, hogy az élet a halál ölelő karjaiban pihen meg, szunnyad el” – mondta Feczák László görögkatolikus parókus azon az ökumenikus kegyeleti megemlékezésen, amelyet 2019. november elsején délután 17 órakor tartottak a kecskeméti Köztemetőben.

A közös emlékezésen a kecskeméti történelmi egyházak képviselői mondtak ünnepi beszédet. Elsőként Feczák László görögkatolikus parókus, majd Hulej Enikő evangélikus lelkész, később Varga Nándor református elnöklelkész, végül dr. Finta József római katolikus plébános mondott beszédet.

Hulej Enikő evangélikus lelkész kollégájának hirtelen elvesztését osztotta meg a gyászolókkal. „Erős a hitünk! Hiszünk a feltámadás reménységében, hiszünk Jézus Krisztusban, aki életét adta értünk a kereszten, aki 3. napon feltámadt a halottak közül, és miatta, érette van feltámadás, annak, aki hisz ő benne, annak örök élete van. Ez a hitünk, ez erős. De mégis megrendítő szembesülni azzal, hogy mennyire törékenyek vagyunk, mennyire esendőek vagyunk, mennyire kiszámíthatatlan az életünk. És miért kell ezzel kapcsolatban igét és igemagyarázatot hallani? Nem azért, hogy együtt sajnálkozzunk, nem azért csupán, hogy érezzük más is megrendül a gyász láttán. hanem azért, mert az isten arra hív minket, és arra figyelmeztet, hogy nekünk még van időn. Hogy mi még itt vagyunk.” – mondta a lelkész.

A cikk teljes egészében itt olvasható el.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!