Melanchthon kiállítás nyílt a békéscsabai evangélikus nagytemplomban

Melanchthon kiállítás nyílt a békéscsabai evangélikus nagytemplomban

Share this content.

Forrás: beol.hu, szöveg és fotó: Busi Ottó
Békéscsaba – Melanchthon kiállítás nyílt az evangélikus nagytemplomban, a reformáció emléknapján, csütörtökön. A Békéscsabai Evangélikus Egyházközség, és a Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium közös szervezésében, egy a nagytemplomban megtartott ünnepi istentisztelet keretében, aznap délután öt órakor nyitották meg a tárlatot, melynek témája „A határok legyőzése”.

Philipp Melanchthon a wittenbergi reformáció második legfontosabb alakja. Lutheren kívül nincs más, aki nagyobb szerepet játszott volna az evangélikus hagyomány alakításában, mint ő.

Mint megtudtuk, a békéscsabai nagytemplomba ellátogató kiállítás az ő munkásságát mutatja be, úgy, hogy a protenstáns-katolikus kapcsolatok mellett az egyes protestáns irányzatok közötti viszonyt is megismerteti az érdeklődőkkel. Ez utóbbi, mint kiderült, gyakran kevesebb figyelmet kap, pedig a protestáns egység elérése a wittenbergi humanista és reformátor egyik legfontosabb törekvése volt.

A kiállítás, bejelentkezés után, november 10-éig tekinthető meg az evangélikus nagytemplomban.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!