Teremtés ünnepe Kiskunhalason

Teremtés ünnepe Kiskunhalason

Share this content.

Forrás: Facebook.com / Kiskunhalasi Evangélikus Egyházközség
Kiskunhalas – Október 13-án vasárnap családi istentiszteleten tartották meg a teremtés ünnepét a kiskunhalasi gyülekezetben, ahol minden esztendőben fontosnak tartják ennek az ünnepnek megünneplését. Az énekek, a zsoltár, a Himnusz, az ige és az áldás, mind a Teremtő Isten dicsőségére szólt. Fiatalok olvastak imádságokat, ezekhez kapcsolódóan pedig képeket láthattak a hívek. Az imádságokat a teremtésvédelmi munkacsoport állította össze.

Az imában megköszönték Istennek, hogy az Ő kezében vagyunk a klímaváltozás idején is. Imádkoztak bölcsességért a választásokhoz, hazánkért és szomorú szívvel gondoltak azokra a kurd gyerekekre, családokra, akik a háború áldozatai lettek.

Néhány gondolat az igehirdetésből: 

„5 percre vagyunk egy klímakatasztrófától” – hangzott el a mondat egy közgazdász előadásában október 10-én Kiskunhalason. Egyre többet hallunk erről. Hogyan állunk hozzá a klímaváltozás időszerű kérdéséhez? Isten igéjének örök üzenete: „Ne féljetek”  - ez pedig ebben a témában is alapvető „mennyei G.P.S." Legyünk hát hálásak mindenért, ami körülvesz minket! Isten egy csodálatosan szép világot teremtett nekünk, sokáig dolgozott, hogy ennyire szép legyen, majd embert helyezett bele. Nem tudtuk annyira elrontani, hogy ne venne körül ma is a szépsége és fensége a teremtettségnek. Legyünk hálásak az életért, legyen az növényé, állaté vagy emberé; bánjunk mindennel úgy, mint a Teremtő adományával! Ha így látjuk az életet, tisztelettel és felelősen bánhatunk a teremtett világgal, különösen az emberrel. 

Isten teremtett világa sokra megtaníthat minket, ha figyelmesek vagyunk. A negatívitás teljesen természetellenes dolog. Bolygónkon egyetlen más élőlény sem ismeri a negatívitást, csak az ember, és nem is pusztítja más a földet, csak az ember. Láttunk-e már boldogtalan virágot, vagy stresszes tölgyfát? Találkoztunk-e már depressziós delfinnel, ellazulni képtelen macskával vagy gyűlölködő, sértett madárral? A növény és állatvilág megtanít a létezés szintjén élni, így ha eljön az elmúlás ideje, méltósággal fogadhatjuk. Ma több szemlélődésre lenne szükségünk és több „élmény-értékre” Isten szép világában. 

A teremtésvédelmi munkacsoport ez évi mottója: (hála és öröm a Filippi levél szavai alapján): „Örüljetek az Úrban, ismét mondom: örüljetek!” Valóban nagy öröm az életért való hálaadás, a teremtettséggel való összhang és a teremtett világért tanúsított felelősség megélése. Isten kezében vagyunk!

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!