Tisztségviselők és presbiterek továbbképző napja volt Albertiben

Tisztségviselők és presbiterek továbbképző napja volt Albertiben

Share this content.

Szöveg és fotó: Kustra Csaba
Alberti – A Dél-pest Megyei Egyházmegye tisztségviselői és presbiterei 2019. szeptember 28-án, szombaton az alberti egyházközség iskolájának tornatermében ismét összegyűltek, hogy közösen gondolkozzanak a gyülekezeti élet dolgairól.

Az alkalom közös igehallgatással és imádsággal kezdődött, melyet Szilák-Túri Krisztina alberti lelkész tartott, aki egyben az egyházmegyétől is búcsúzott, mivel októbertől Piliscsabán folytatja szolgálatát.

A találkozó Győri Péter Benjámin esperes felvezetőszavaival és irányításával folytatódott. Az esperes ezen az alkalmon a gyülekezeti stratégia fontosságára irányította a figyelmet, melyet minden közösségnek újra és újra tisztáznia kell magában, mielőtt bármilyen tevékenységbe belekezd. Minden gyülekezetnek fontos látnia magáról, hogy valójában miért van, miért szervezi, tartja az egyes alkalmait. Ebben a gondolkozásban szükséges mérlegelni négyirányú küldetésünket is, melyek segítenek abban, hogy ne váljon egyoldalúvá a tevékenységünk: az embereket összekapcsolni Istennel, egymással, a körülöttünk élőkkel és a kultúrával. Az esperes rámutatott arra is, hogy miközben elmerülünk a napi feladatok, több időt igénylő folyamatok megvalósításában, jó olyan terveket is támogatni, melye tíz–ötven éves távlatokra vonatkoznak. 

Az esperesi előadás után kis csoportos és közös megbeszélés következett, ahol minden résztvevő lehetőséget kapott a témával kapcsolatos tapasztalatának, véleményének és kérdéseinek megszólaltatására. A továbbképzés rövid egyházmegyei közgyűléssel folytatódott, melyet Bárdossy Tamás felügyelő vezetett. A találkozónak ebben a részében a közgyűlés tagjai az egyházmegyei tisztségviselők és megbízottak jelentéseit tekintette át és beszélte meg.

Az egyházmegye előzetes tervei szerint a következő képzési nap 2020 április hónapjában várható.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!