Egy úton – Ökumenikus családi és közösségi nap Pestszentimrén

Egy úton – Ökumenikus családi és közösségi nap Pestszentimrén

Share this content.

Szöveg: Horváth-Csitári Boglárka, videó: Győri János Sámuel
Budapest – Pestszentimre – Negyedszerre rendeztek ökumenikus családi és közösségi napot Pestszentimrén. Mint mindig, most is a Sportkastély adott otthont a több száz főt megszólító rendezvénynek. Az alkalom küldetése, hogy megszólítson, mozgósítson, közösségbe hívjon. Ezt a célt szolgálja a sokszínű, minden korosztályt megszólító program.

A gyermekek számára felkínált lehetőségek most is nagyon változatosak voltak. A klasszikus ugrálóvár mellett népi játékokkal is megismerkedhettek, és a kézműveskedés, az arcfestés sem maradhatott ki a kínálatból. A családok most is nagy érdeklődéssel fordultak az adventisa gyülekezet sátrai felé, ahol ki-ki felmérhette egészségi állapotát, és segítséget kaphatott egészsége megőrzésének céljából. A habánok ismét finom falatokat kínáltak a résztvevőknek, a szervezők gondoskodtak róla, hogy senki ne térjen haza éhesen. A korábbi évekhez hasonlóan a benti programok között ismét helyet kaptak a gyülekezeti standok, ahol az érdeklődők megismerhették a gyülekezetek életét. 

A szervezőegyházak a korábbi évekhez hasonlóan idén is szerettek volna olyanokat megszólítani, akiknek még nincs kapcsolatuk egyik felekezet közösségével sem. Idén pedig arra is nagy hangsúlyt fektettek, hogy saját közösségük tagjait is egy kicsit tréningezzék, inspirálják, erősítsék a gyülekezetekben folyó szolgálatokban. Ezért a nap fő előadója Süveges Gergő és felesége, Rudan Margit voltak. Ők a természetes közösségfejlődésről osztottak meg gondolatokat, és interaktív módon, a résztvevőket bevonva vizsgálták, hogyan segíthető elő egy gyülekezet fejlődése, saját belső erőforrásait felhasználva.

Ahogy már megszokhattuk az évek alatt, az istentisztelet liturgiája nagyon dinamikus volt. A sok ének és a gazdagabbnál gazdagabb bizonyságtételek pedig megkoronázták a napot. Uzsalyné dr. Pécsi Rita neveléskutató bizonyságtétele után Süveges Gergő és felesége, Rudan Margit beszéltek Istenről, arról az élő vízről, mely mindenki életében kiapadhatatlan forrás, majd Pintér Béla énekes tett vallást énekkel a hitéről, és szavakkal is dicsőítette Istent. Gyárfás István, Gyafi jazzgitáros megragadó megtérésélményét is meghallgathattuk. Az istentiszteleten az erre az alkalomra szerveződött ökumenikus zenekar szolgált, és a liturgikus alkalom Végh Tamás református lelkész prédikációjával zárult.

A rendezvényt egy közös gyülekezeti piknik zárta, ahol volt még lehetőség beszélgetni és hálát adni a nap megannyi áldásáért.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!