Énekeltek, játszottak és felszentelték a megszépült épületet

Énekeltek, játszottak és felszentelték a megszépült épületet

Share this content.

Forrás: oroscafe.hu, szöveg: Bojtor Zalán. Fotó: Rosta Tibor
Orosháza – 2019. szeptember 24-én tartotta hagyományos Domb Evangelizáció rendezvényét a Székács József Evangélikus Óvoda. A rendezvényt idén egy különleges apropó tette emlékezetessé, a családias összejövetel mellett a megújult intézményt is felszentelték.

Izgatott gyerekek, valamint szüleik és hozzátartozóik várták izgatottan a Székács József Evangélikus Óvoda udvarán az intézmény hagyományos, Domb Evangelizáció című rendezvényének kezdetét. Az óvodában a beszoktatás napjai határozták meg a szeptemberi időszakot, melynek lezárását idén is egy összejövetellel ünnepelték meg

„Mindig szeptember vége felé szoktuk összehívni a szülői közösséget azzal a céllal, hogy alkalmat kerítsünk a gyerekek, a szülők és a nevelők közös együttlétéhez, valamint hogy közösen kérjük az Isten áldását” – mesélte Vajer Tímea, óvodavezető.

Az idei rendezvénynek ráadásul különleges apropója volt, hiszen az elmúlt évek odafigyelésének és megtakarításainak köszönhetően az intézmény saját erőből jutott el a teljes megújulásig.

A nyári időszakban teljes szigetelés, valamint festési és vakolási munkálatok zajlottak az óvodában.

Szigethy Szilárd, evangélikus lelkész mondott köszönetet a felújított óvodáért és szentelte fel az intézményt.

„Olyan ez az intézmény, mint a saját testünk, ápolni és gondozni kell” – tette hozzá.

A vidám délután a Credo együttes előadásával folytatódott, dalaikhoz a szülők és a gyerekek is csatlakoztak.

Hivatkozások: További képek. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!