Keresztény családi napot tartottak Lébényben az evangélikusok és a katolikusok

Keresztény családi napot tartottak Lébényben az evangélikusok és a katolikusok

Share this content.

Forrás: Facebook.com / Szent Jakab Látogatóközpont
Lébény – 2019. szeptember 21-én, szombaton rendezték meg az első keresztény családi napot Lébényben a római katolikus és az evangélikus felekezetek közös programjaként. Ahogy a rendezvény mottója is hirdette. „A testvéri szeretetben legyetek gyöngédek egymáshoz, a tiszteletadásban előzzétek meg egymást” (Róm 12,10). Az esemény mindkét oldalról nagy támogatás kapott, ki-ki ahogy tudott, süteménnyel, felajánlásokkal, anyagi és tárgyi segítséggel járult hozzá a szervezéshez.

Juhos Imre római katolikus plébános köszöntötte a vendégeket, majd Weltler Gábor evangélikus lelkész előadását hallgathatták meg az érdeklődők A hit a modern világban címmel. Ezt követően dr. Németh Gábor teológiai tanár előadása következett Családban élő keresztény, keresztény család címmel.

Az előadások után míg a felnőttek kötetlen beszélgetést folytattak a látogatóközpont udvarán, a gyermekek kézműves-foglalkozáson vehettek részt. A program a Vox Angelica kórus műsorával folytatódott, melyet közös áhítat követett Koháry Ferenc lelkész közreműködésével a Szent Jakab-templomban.

A tartalmas nap lezárásaként jó hangulatú beszélgetés mellett, finom vacsorával vendégeltek meg minden résztvevőt. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!