Fát ültettek az összetartozás jegyében Kaposváron

Fát ültettek az összetartozás jegyében Kaposváron

Share this content.

Forrás: kaposvar.lutheran.hu, videó: Kapos.hu
Kaposvár – Ünnepélyes keretek között, kisiskolások bevonásával és az evangélikus gyülekezet közreműködésével ültettek fát 2019. szeptember 16-án, hétfőn kora délután a kaposvári Berzsenyi Parkban. A faültetés hátterében a 90 éves evangélikus templom és szintén 90 éves Berzsenyi Iskola közös jubileuma állt. Pongráczné Győri Boglárka lelkész köszöntőjében kiemelte, nemcsak a park, de Berzsenyi Dániel személye is összeköti az iskolát és az evangélikusokat.

A faültetést az önkormányzat is támogatta, mely összesen 6000 fát ültetett Kaposváron a Németh István Program keretein belül. A Magyarország fája elnevezésű versenyre nevezett Szabadságfa közelében egy kocsányos tölgyet helyeztek el az ünnepség végén.

VIDEÓ.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!