Tanévnyitó istentiszteletet tartottak Kiskunhalason

Tanévnyitó istentiszteletet tartottak Kiskunhalason

Share this content.

Szöveg: Honti Irén
Kiskunhalas – 2019. szeptember 8-án tanévnyitó istentisztelet volt a kiskunhalasi evangélikus gyülekezetben. A szervezés folyamán felmerült a kérdés, hogy ki fog eljönni egy második tanévnyitóra. A kiskunhalasi gyülekezethez tartozó evangélikus diákok többsége (kétharmada) ugyanis református, illetve katolikus általános és középiskolában tanul. Az egyházi iskolák templomaiban pedig már megvolt a tanévnyitó.

Nem adtuk fel a tanévnyitó szervezését a gyülekezetben. Nagy öröm, hogy 15 diák eljött családjaikkal együtt. Hálásak voltunk, mert azt láttuk, hogy fontos az evangélikus csapatunkba tartozás.

Két gitárral, szintetizátorral, csörgővel kísértük az ifjúsági énekeket, amelyeket idősebb testvéreink is énekeltek. Jézus szavai szóltak útravalóul: „Ti vagytok a föld sója.” Jézus arra hívott, hogy életvitelünknek legyen íze, krisztusi minősége, kisugárzása a hétköznapok sűrű teendői közepette is. Sok a feladat, a kihívás, ám tehetjük mindezt szívesen, mert képesek vagyunk átértelmezni a valóságot és az olykor fárasztónak tűnő látható síkról elmozdulni a tágasabb síkra, ahol elmondhatjuk: „Miért ne csinálnám mindezt szívesen?!” Krisztussal együtt, az Ő útján ez lehetséges, hogy íze, lelkesedése, öröme legyen az egész tanévnek.

Szó volt arról is, hogy az iskolai hittanok mellett itt is találkozunk, ápoljuk a kapcsolatot, építjük a közösséget. Az istentisztelet után együtt maradtunk, beszélgettünk, a kicsik játszottak. Jó nekünk együtt lenni, összetartozni Krisztussal és egymással.

 

Címkék: kiskunhalas -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!