150 éve önálló a Székesfehérvári Evangélikus Egyházközség

150 éve önálló a Székesfehérvári Evangélikus Egyházközség

Share this content.

Forrás: szekesfehervar.hu
Székesfehérvár – A Székesfehérvári Evangélikus Egyházközség történetében elérkezett az az idő, amikor 150 éves önállóságra tekinthet vissza. Ennek alkalmából ünnepi programokat szerveztek 2019. szeptember 13–15. között. A háromnapos eseménysorozat pénteken kiállítással és köszöntővel kezdődött.

A közösség 150 éves története is azt mutatja, egy város a közösségei által válik erőssé, és maradhat az – mondta Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere. A gyülekezet tagjainak, a családoknak sorsa alkotta a gyülekezet saját történetét, és vált ez a 150 év városunk történelmévé – fogalmazta meg. „Voltak nehezebb és könnyebb időszakok, de a város, s benne e gyülekezet is erősödött. Jól látható és érezhető, hogy mind épített örökségében, mind szellemiségében a 150 év alatt az evangélikus gyülekezet Székesfehérvár részévé vált.”

Cser-Palkovics András a város nevében emléklapot nyújtott át Bencze András lelkésznek, ezzel köszöntve a 150 éves fehérvári gyülekezetet. A köszöntőt követően a gyülekezet énekkara lépett színpadra Csekéné Bányai Erzsébet vezényletével, majd a gyülekezet történetéről tartott rövid előadást Bödő István főlevéltáros, az MNL Fejér Megyei Levéltára igazgatóhelyettese.

Az esemény faültetéssel zárult, ahol Bencze András lelkész mondott köszönetet az elmúlt 150 évért, s kérte Isten áldását a gyülekezetre.

A háromnapos eseménysorozat szombaton gyülekezeti családi nappal folytatódott, majd vasárnap a 10.30 órakor kezdődő ünnepi istentiszteleten Gáncs Péter nyugalmazott evangélikus püspök hirdette az igét a székesfehérvári evangélikus templomban. Az istentisztelet a 150 éves önállóság ünnepének záróeseménye volt.

Hivatkozások: További képek. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!