Misszióra kiküldve – Amerikai önkéntesek szolgálnak ismét hazánkban

Misszióra kiküldve – Amerikai önkéntesek szolgálnak ismét hazánkban

Share this content.

Szöveg és fotó: Horváth-Bolla Zsuzsanna, fotó: Lázár Zsolt
Budapest – A budapest–fasori evangélikus templomban ünnepi istentiszteletre gyűltek össze azok az amerikai önkéntesek, akik az Amerikai Evangélikus-Lutheránus Egyház Fiatal Felnőttek a Globális Misszióban (Young Adults in Global Mission – YAGM) programján keresztül a magyarországi, illetve szerbiai evangélikusok gyülekezeteiben és intézményeiben fognak szolgálni. 2018. szeptember 12-én a kibocsátó istentiszteleten az új önkéntesek magyarországi és szerbiai mentorai is jelen voltak.

A fiatalok intenzív heteket tudhatnak maguk mögött. Egy hónappal ezelőtt Chicagóból orientációs felkészítésük után érkeztek meg Európába, Magyarországra, ahol Budapesten, majd Bodrogkeresztúron zajlott további felkészítésük. Aztán eljött a mai nap, amikor mindenki találkozott a mentorával, és elindult abba a gyülekezetbe, illetve intézménybe, ahol az önkéntes évét fogja tölteni.

A szerdai alkalmon az önkéntes csapat felügyeletét végző Rachel Eskesen lelkésznő, a YAGM szervezet közép-európai koordinátora köszöntötte az egybegyűlteket. A helyi gyülekezet nevében Aradi György lelkész, az országos egyház és különösen is a külügyi munka képviseletében pedig Balicza Klára intézett kedves szavakat a fiatalokhoz.

Az istentiszteleten ezt követően Zachary Courter olvasta fel azt az ézsaiási igét (49,1–7), amely alapján Rachel Eskesen lelkésznő prédikált. Isten elhívását hangsúlyozva arra bíztatta az önkénteseket: legyenek nyitottak az új helyzetre, éljenek a lehetőséggel, hogy egy másik kultúrát megismerhetnek, próbáljanak meg befogadók lenni az újra, sokat tanulni, örülni, boldognak lenni. Ne féljenek a kihívásoktól, bátran forduljanak mentoraikhoz a nehéz helyzetekben is.

Az önkéntesek a közös éneklés után imádsággal és áldással térhettek az őket fogadó közösségekbe.

VIDEÓ:

KÉPGALÉRIA:

Magyarországon szolgálnak:

  • Ana Kondratiev / Piliscsaba
  • Sydney Ewing / Pilis
  • Taylor Walker / Budapest
  • Jonathan Banauch / Szarvas
  • Callie Arendt / Szeged
  • Tabby Sanderson és Tony Yang / Nyíregyháza. 

Szerbiában szolgálnak: 

  • John Baynton / Újvidék
  • Jessie Hill és Tina Geistfeld / Belgrád

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!