Nem vagy egyedül! – Lelkészt iktattak Hartán

Nem vagy egyedül! – Lelkészt iktattak Hartán

Share this content.

Szöveg: Farkasné Gombár Ildikó, fotó: Markó Hajnalka
Harta – Új úton indulni mindig izgalmas kihívás és egyben hitbeli lépés is. Nem tudhatjuk mi vár ránk, éppen ezért választotta e címet Farkas Sándor beiktatási alapigéjének. A Hartai Evangélikus Egyházközség sajnálatos hirtelenséggel maradt pásztor nélkül, Halasi László októberben örökre távozott a Duna-parti település közösségéből. A megüresedett szolgálati helyre a gyülekezet Farkas Sándor kiskőrösi iskolalelkészt hívta meg, majd a választási folyamat a járványügyi helyzet miatt csak most érhetett véget.

Augusztus elsején a Bács-Kiskun Evangélikus Egyházmegye frissen beiktatott esprese, Homoki Pál szolgálatával végre megvalósulhatott a gyülekezet szándéka, új lelkész indulhatott el az egyházközség élén. Az esperesi igehirdetésben egy vízióra kaptak meghívást a jelenlévők: hogyan képzeljük el a hartai gyülekezet jövőjét? Majd ez a valószínűleg nagyon sokszínű elképzelés egy fókusszá vált, igyekezzünk Isten országát építeni, és vágyni arra: Jöjjön el a te országod!

Az ünnepi istentiszteleten evangélikus kollégák és református, római katolikus lelkészek, papok állták körül az oltárt, emelték áldásra kezüket, így igazán ökumenikus támogató háttér vette körül az útra bocsátott pásztort. Farkas Sándor megválasztott lelkész igehirdetésében Isten egyszerű jelenlétének megtapasztalására bátorította a gyülekezetet. Közös munkálkodásra hívott mindenkit, hogy a közösségben senki ne maradjon egyedül, és a gyülekezetépítés se egyemberes felelősség legyen, hanem csapatjáték, amiben sokunknak része lehet. 

Az istentiszteleten énekelt a négytagú Ambrosius Énekegyüttes, az alkalmat Róth Gábor orgonajátéka tette ünnepélyesebbé. Az istentiszteletet követő közgyűlésen köszöntőt mondott Font Sándor, a Déli Evangélikus Egyházkerület felügyelője, Lehoczky Imre, a gyülekezet gondnoka, Lupták György nyugalmazott esperes, Kecskeméti Pál kiskőrösi evangélikus igazgató-lelkész, Sebők Norbert hartai plébános, Csorba József dunapataji plébános, Négyessy József hartai református lelkész, Fröhlich Henrikné, a Hartai Német Nemzetiségi Önkormányzat képviselője. 

Az ünnepség a gazdagon terített asztalok mellett beszélgetésekkel, szeretetvendégséggel folytatódott. Isten áldása kísérje a gyülekezet épülését és a szolgálatba indulók munkáját!

Címkék: iktatás - Harta - Farkas Sándor -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!