Napi ige: Jó szó és biztatás

Napi ige: Jó szó és biztatás

Share this content.

Szöveg: Rostáné Piri Magda, sorozatszerkesztő: Galambos Ádám
Advent idején minden nap megjelentetjük a bibliaolvasó Útmutató napi igéi alapján evangélikus lelkészeink által írt Napi ige című sorozat aktuális elmélkedését. Adjon öt percet magának, hogy minden napja barátságosabb és teljesebb legyen!

Uram, kihoztál engem a holtak hazájából, életben tartottál, nem roskadtam a sírba." (Zsolt 30,4)

Isten kegyelmi ajándéka pedig az örök élet Krisztus Jézusban, a mi Urunkban." (Róm 6,23)

Mi, emberek olyan teremtmények vagyunk, hogy biztatásra van szükségünk: jó szóra, mely erősít és megtart. Még akik erőseknek látszanak is, akik sokat tesznek, akik hatékonyan élnek, és sikereik vannak, azoknak is szükségük van arra, hogy jó szót kapjanak.

Amit Pál apostol mond a rómaiaknak, az jó szó - és biztatás.

Isten ajándékot ad: ez az ő lényege. Nézzünk föl a sugárzó Napra! Egyetlen nap leforgása alatt annyi energia éri földünket, mintha az egész föld olajkincsét elégetnénk, és energiává változtatnánk. Egyetlen napsütéses napon! Kapjuk és kapjuk ajándékba az életet, az éltető erőt, fizikai értelemben is, és ezt kínálja lelkiekben is.

Ő adja önmagát! Isten ajándékot ad, és ajándéka az örök élet. Az örök élet pedig nem a mennyiségi tekintetben vég nélkül való élet, hanem az igaz, a helyes élet. A teremtés rendjének megfelelő, Isten gondolata szerinti élet. A legtöbb ember nem is hiszi, hogy van ilyen. Filozófiák állítják, hogy nincs örök élet, mindenki tegye, amit akar. Pál azonban azt mondja, hogy van olyan élet, mely örökre érvényes, minden világkorszakban megállja a helyét, és ezt Isten adja. Ez a kegyelmi ajándék Krisztusban.

Akik hisznek Krisztusban, nem is tehetnek mást, mint hogy az ő módján élnek. Odaadással az Atya iránt és odaadással az emberek iránt. Átrendezi életünket ez a hit, nem lehet ugyanúgy továbbmenni. Emberek újra elfogadják egymást. Mert mit is jelent a kereszt? Azt, hogy Krisztus elfogadott a kereszten mindenkit, még azokat is, akik odaszögezték őt! Igen, ebben a Krisztusban van az örök, az igazi élet.
*
Kérünk, Urunk, áldd meg életünket az örök élet bizonyosságában és fényében! Hadd nézzük így a dolgainkat, hadd harcoljuk a hit harcát naponta, előre- és felnézve Jézus Krisztusra, a hit szerzőjére és bevégzőjére! Ámen.

A fenti igék az evangélikus bibliaolvasó Útmutatóból származnak.
A 2019-es lelki útravaló a Gyülekezeti és Missziói Osztály szerkesztésében készült. Szerkesztette: Galambos Ádám
E-mailben minden nap elküldjük ezeket az igéket és a lelki útravalókat. Amennyiben igényli, feliratkozhat napi igeküldő szolgáltatásunkra a következő címre küldött e-maillel: fraternet-napiige-subscribe@lutheran.hu
Amennyiben szeretné, követni tudja a Napi ige – Evangélikus Útmutató Facebook oldalát: https://www.facebook.com/evangelikus.utmutato
Napi ige – Lelki útravaló az év minden napjára címmel a bibliaolvasó Útmutató 2020-as igéi alapján a Gyülekezeti és Missziói Osztály szerkesztésében készült sorozat könyv formájában is elérhető és a Luther Kiadónál megrendelhető: https://bolt.lutherkiado.hu/kategoriak/konyvek/napi-ige-663-detail

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!