Megkezdte a tanszercsomagok kiszállítását a rászorulóknak az Ökumenikus Segélyszervezet

Megkezdte a tanszercsomagok kiszállítását a rászorulóknak az Ökumenikus Segélyszervezet

Share this content.

Forrás: segelyszervezet.hu, fotó: Fekete Dániel / MÖS
Budapest – Az Iskolakezdés együtt! segélyakció vége felé közeledve gőzerővel zajlik az új, minőségi tanszerekből álló csomagok összeállítása és megkezdődött az adományok kiszállítása is. A munkatársak és önkéntesek folyamatosan dolgoznak, hogy a segítség a szervezet országos intézményhálózata és a Magyar Posta segítségével, a koronavírus miatt idén kétszer annyi, azaz összesen 2000 gyerekhez eljusson az első becsengetés előtt. Bár napról napra gyűlik a pénz a 1353-ra érkező 250 forintos hívásokból, még mindig sok adományra van szükség, hogy teljesüljön a Segélyszervezet augusztus közepén meghirdetett célkitűzése.

Megkezdődött a tanszercsomagok kipostázása is, mely alkalomból egy rászoruló családnak postásautóval vitték el az adományt. Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet elnökigazgató-helyettese elmondta: nagy öröm, hogy idén is sokan álltak már a segélyakció mellé és most, a kampány hajrájában is várják a hívásokat, hogy mind a 2000 gyermeknek tudjanak segíteni a beiskolázásban. A 1353-as adományvonalat tárcsázók és a segélyszervezet honlapján adományozók mellett Gáncs Kristóf köszönetet mondott az adománygyűjtésben és az Iskolakezdés együtt! segélyakció logisztikájában is segítséget nyújtó Magyar Posta Zrt.-nek. Hozzátette: Jó ütemben halad a segélyakció, így minden esély megvan rá, hogy tanévkezdésig az összes csomag eljut a magyarországi gyerekekhez. Emlékeztetett: a korábbi évekhez hasonlóan, a tanszercsomagokhoz szükséges forrásokon felül beérkező adományokból a Segélyszervezet az év többi időszakában is támogatni tudja Kapaszkodó programjának keretében a rászoruló gyerekeket.

A csomagok összeállításában önkéntesekkel, az adományok célba juttatásában pedig szállítással segítő Magyar Posta Zrt. képviseletében Panulin Ildikó, a vállalat szóvivője azt mondta: „az idei tanévkezdés a családok számára talán még nehezebb lehet a koronavírus- járvány miatt, mint a korábbi években volt. Ezért kiemelten fontos, hogy a vállalatok legalább szinten tartsák vagy ha tudják, bővítsék támogatásaikat. A Magyar Posta számára egyszerre hagyomány és kötelesség támogatni az Ökumenikus Segélyszervezet iskolakezdési akcióját a rendelkezésre álló eszközeivel, ahogy az elmúlt 8 évben is tettük. Bízunk benne, hogy a célul tűzött duplázás sikeres lesz, és a postások kétszer annyi csomagot kézbesíthetnek.”

A tanszercsomagok mai összeállításában és a rászoruló családhoz való eljuttatásában Wolf Kati énekesnő, a kampány arca is segített önkéntesként. A sztárok az elmúlt napokban saját közösségi felületeiken is arra biztatták követőiket, hogy aki teheti, hívja a 1353-as adományvonalat vagy adományozzon a www.iskolakezdesegyutt.hu oldalon.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!