Megrendezték az idegen nyelvek napját a Székácsban

Megrendezték az idegen nyelvek napját a Székácsban

Share this content.

Szöveg: Szőke-Kilián Szilvia
Orosháza – Az orosházi Székács József Evangélikus Általános Iskola és Gimnázium idén november 10-én tartotta hagyományos rendezvényét, az idegen nyelvek napját. Céljuk az volt, hogy a résztvevők alkalmazhassák idegen nyelvi tudásukat, felismerjék a hasznát, és népszerűsítsék társaik körében. Egy kellemes délelőttöt tölthettek így együtt.

Reggel közös áhítattal kezdődött a nap az evangélikus templomban, ahol angol, német, orosz, lengyel, kínai és spanyol nyelveken hangzott el a tanév igéje: „Kövess engem!” Ennek érdekessége az volt, hogy olyan diákok beszéltek idegen nyelveken, akik a szüleik révén anyanyelvüknek tekintik a kínai, lengyel, angol és szlovák nyelveket.

Nagy Róbert igazgató angol nyelvű bizonyságtétele után a Miatyánk hangzott el a magyar nyelven kívül angolul és németül is. Szigethy Szilárd iskolalelkész az igehirdetését követően arra kérte a diákokat, hogy ők is kövessék Jézust, melyre válaszul különböző nyelveken hangoztatták a tanulók, hogy ők is követik őt.

Az áhítaton az iskola tanulói és pedagógusai közösen elénekelték a Bless the Lord Forever és a You are Holy spirituálékat.

A délelőtt folyamán a diákok az iskolában angol és német nyelvű foglalkozásokon bővítették idegen nyelvi tudásukat a korosztályuknak megfelelően. Az alsósok angol dalokat énekeltek, és kreatív foglalkozásokon vettek részt, illetve német nyelven dolgozták fel a Márton-napi hagyományokat.

A felsősök QR-kódokban elrejtett, a brit kultúrával kapcsolatos feladatokat kaptak, angol nyelvű receptekkel ismerkedtek, és megnézhettek egy tréfás angol jelenetet, melynek szövegét aztán feldolgozták. A gimnazisták számára is igyekeztek a koruknak, érdeklődésüknek és nyelvi szintjüknek megfelelő feladatokat biztosítani.

A délelőtt érdekessége volt még, hogy az osztályokban a gimnazisták vezették a foglalkozásokat angol és német nyelven. Eközben a végzős diákok próbaérettségit írtak a tanult idegen nyelvekből. A 10. és 11. évfolyamos diákok a fárasztó megmérettetés után megvendégelték társaikat német receptek alapján készített finomságokkal.

A nap zárásaként a diákok és pedagógusok a sportpályán élőképet alkottak, melyen a tanév igéje angol és német nyelven jelent meg a „Follow me” és „Folge mir” kiírásával. Az élőképet egy drón segítségével meg is örökítették.

A szerző az idegen nyelvi munkaközösség vezetője.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!