Mari Leppänen az új turkui püspök

Mari Leppänen az új turkui püspök

Share this content.

Forrás: evl.fi, fordítás: MEE Ökumenikus és Külügyi Osztály
Turku – Megválasztották a finnországi Turkui Egyházkerület új püspökét. A második fordulóban Mari Leppänen a szavazatok 54,6 százalékát szerezte meg, ezzel maga mögé utasította Jouni Lehikoinent, és megnyerte a püspökválasztást.

Mari Leppänen 2012 óta lelkész, korábban gyülekezeti lelkészként, püspöki aszisztensként, majd 2019 óta „egyházkerületi esperesként” (az egyházkerület működésének irányításáért felelős, közvetlenül a püspöknek alárendelt személy) dolgozott.  

Jouni Lehikoinen egyébként a turkui Mikaelinseurakunta igazgató lelkésze; ennek a gyülekezet magyar vonatkozása is van, hisz a közelmúltban kezdett testvérgyülekezeti kapcsolatot Bakonyszentlászlóval. 

Címkék: Turku - Finnország - püspök -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!