Mandabokori gyerekkarácsony

Mandabokori gyerekkarácsony

Share this content.

Szöveg: Dankó Dóra
Mandabokor – 2018. december 16-án közel 50 gyermek éneke, verse, szolgálata töltötte be a mandabokori imaházat. Az idei gyermekkarácsony műsorán a legkisebbektől a legnagyobbakig minden korosztály képviseltette magát és szolgált – nem embereknek, hanem az Úrnak. Már november közepe táján kezdetét vette a szereposztás és próbák sorozata.

Az előadás hetén az izgalom és készülődés egyre csak fokozódott, míg elérkezett a várva várt nap. A délutánt az óvodások műsora nyitotta meg, akik egy rövid betlehemes jelenettel és énekekkel készültek, majd sorra jöttek gyülekezetünk vasárnapi iskolásainak és konfirmandusainak színdarabjai.

Így lehettünk részesei annak, hogy a virágok hogyan pompáztak volna Jézus jászla körül, illetve a Bibliában lévő szamarak szemszögéből megismerhettünk egy-egy történetet. Színdarab formájában láthattuk az első karácsonyfa történetét is, mely Luther Márton nevéhez köthető, és Jézus születéséhez kapcsolódóan egy csodálatos gyógyulási történetet a Mirjam karácsonya című színdarabban. Végül az ifjúság műsora zárta a sort, akik – mint minden évben – fényszínházzal készültek, majd egy közös énekléssel egybekötött harangjátékkal ért véget a délután. A műsorok után minden gyermek és fiatal ajándékot kapott.

Hálával tartozunk mindazoknak, akik részt vettek a gyermekek felkészítésében, akik megszervezték és akár fizikailag, akár imádságban segítették ennek a délutánnak a megvalósulását. Istené a dicsőség mindenért! 

Címkék: karácsony - advent - Madabokor - gyerek -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!